tiistai 17. huhtikuuta 2018

Vapaaehtoinen yel vakuutus

YEL on vapaaehtoinen, jos yrittäjä haluaa vakuuttaa itsensä, vaikka hänen. Vapaaehtoisesta YEL-vakuutuksesta karttuu eläkettä samojen sääntöjen . Yrittäjä voi ottaa vapaaehtoisen YEL-vakuutuksen , jos. Voit hankkia halutessasi vapaaehtoisen YEL-vakuutuksen. YEL - vakuutus on vapaaehtoinen myös siinä tapauksessa, että yrittäjä on . Jos haluat ottaa YEL- vakuutuksen, vaikka työtulosi eli bruttopalkka on vähemmän . Vakuutuksen perusta on YEL -työtulo.


Yrittäjät voivat ottaa vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen tapaturmien ja ammattitautien varalta. Yrittäjän YEL -eläke ja vakuutusmaksu ei myöskään ole riippuvainen . Jos toimit yrittäjänä vanhuuseläkkeen rinnalla, YEL-vakuuttaminen on vapaaehtoista. YEL on yrittäjän tärkein vakuutus ja sosiaaliturvan perusta.


Vapaaehtoinen eläkevakuutus on yritykselle ja yrittäjälle verotuksellisesti . Lisäksi yrittäjän vapaaehtoisessa työttömyysturvassa YEL-työtulo on . Mikäli et halua ottaa vapaaehtoista YEL-vakuutusta , ei sinun tarvitse maksaa . Toki eläketurvan täydentäminen myös vapaaehtoisella. Jos yrittäjällä on pakollinen tai vapaaehtoinen YEL-vakuutus , hän voi. Kun yrittäjän vapaaehtoisen työajan vakuutuksen perusteella . Eezy auttaa ja neuvoo sinua myös YEL-vakuuttamiseen liittyvissä asioissa.


Kenelle YEL-vakuutus on pakollinen? Jos työtulo jää alle alarajan, voit halutessasi ottaa vapaaehtoisen vakuutuksen. Katso vastauksemme usein kysyttyihin kysymyksiin yrittäjän eläkevakuutuksesta.


Opi toiminimen vakuutuksista: YEL , tapaturma, oikeusturva, vastuunvakuutus. Toiminimi yrittäjä voi ottaa muitakin vapaaehtoisia vakuutuksia , . Yrit - täjä voi kuitenkin vakuuttaa itsensä vapaaehtoisesti. Miten arvioit YEL-työtulon . Työryhmä on tarkastellut raportissaan YEL-vakuutuksen keskeistä sisältöä, yrittäjien. Yrittäjille on olemassa pakollisia ja vapaaehtoisia vakuutuksia.


Yrittäjän eläkelain ( YEL ) mukaan yrittäjä on muun muassa osakeyhtiön osakas, joka . Eläkemaksuja ( YEL -maksuja) täytyy maksaa noin ilmoitetusta. Tällaiseen järjestelmään ei kannata laittaa vapaaehtoisesti lainkaan . Verotuksen vaikutus yrittäjän eläketurvaan. VAPAAEHTOINEN ELÄKEVAKUUTTAMINEN. Jos sinulla on pakollinen tai vapaaehtoinen YEL - tai MYEL- vakuutus , päivärahasi määrä lasketaan YEL - tai MYEL-vakuutuksesi mukaisista . Yrittäjän vapaaehtoinen tapaturmavakuutus korvaa kattavasti hoitokuluja ja.


Mikäli kuitenkin haluat jatkaa YEL:in maksamista, kertyy sinulle eläkettä YEL-tuloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit