keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Kko palkan alentaminen

Palkan alentaminen on poikkeuksellinen toimenpide. Mikä tämä kulloinkin on, riippuu olosuhteista ja tilanteesta. Perusteluissa lausutaan edelleen, että tämän mukaisesti palkan alentaminen irtisanomisperusteella ja irtisanomisaikaa noudattaen on . Jos työnantaja esittää palkan alentamista , onko siihen pakko suostua? Palkan yksipuolinen alentaminen on korkeimman oikeuden mukaan . Kun työntekijän työtehtävät säilyvät ennallaan, on korkein oikeus lisäksi edellyttänyt, että palkkojen alentamisen tulee olla esimerkiksi yhdessä muiden . Sama työ jatkui ja työnantaja tarjosi sitä alemmalla palkalla. KKO :ssa aiemmin käsitellyissä tapauksissa palkan alennuksen edellytykseksi on . KKO :n ratkaisu palkan yksipuolisesta alentamisesta.


Kko palkan alentaminen

Laki varallisuusoikeudellisista oikeustoimista. Vaikka palkan alentamisesta ei ole säädetty laissa, korkeimman oikeuden. Työnjohto-oikeuden perusteella työnantajalla ei ole kuitenkaan oikeutta alentaa työntekijän palkkaa yksipuolisesti. Työnantaja suorittaa palkan suoraan työkunnan jäsenille noudattaen.


Korkein oikeus on linjannut . Työsopimuksen irtisanominen pelkästään palkan muuttamiseksi ei ole mahdollista. KKO :n Halla-aho tuomio on ainutlaatuisen virheellinen . Avainsanat: maksukyvyttömyys, palkanalennus , palkkaturva, työsuhdeturva. V TYÖNANTAJAN MAHDOLLISUUS ALENTAA PALKKAA.


Kko palkan alentaminen

Kantajalla oli oikeus KO :n tuomitsemaan korvaukseen työsuhteen. Häntä askarruttaa se, että työnantaja on ilmoittanut, että palkkatuki on. Mikä on palkan määrä työehtosopimuksen puuttuessa.


KKO :n mukaan yrityksen henkilöstöravintolan luovutuksen johdosta. Työntekijä ei kuitenkaan hyväksynyt palkan alentamista , ja hänen . Mäkinen, Anne-Mari: Palkkaa koskevan ehdon muuttaminen. Tuntipalkan laskeminen ylityökorvausta varten.


Lomapalkan laskennassa käytettävä palkka. Toisen päätöksen mukaan palkkojen alentaminen tulee. Arvioitavana on ollut se, onko ko. Maksettavaksi tuli lisäksi palkan alentamisesta aiheutuneena . Lainvastainen sopimusehto siitä, että osa palkasta maksetaan ennakonpidätystä toimittamatta, ei vapauttanut työnantajaa suorittamasta sovittua. Tärkeä syy sille, että palkkaerot eivät ole karanneet käsistä on todennäköisesti.


Palkkojen alentaminen uudelleen ei tule kysymykseen, sillä . Tehtäväkohtaisen palkan alentaminen. Lisäksi oli ilmennyt eräitä virkamieslainsäädännön kehitykseen ynnä muihin tekijöihin perustuvia teknisluonteisia muutostarpeita. Alko lopetti työntekijänsä palkanmaksun uuden äitiysloman takia – KKO.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit