tiistai 22. tammikuuta 2019

Maistraatti edunvalvonta

Maistraatti edunvalvonta
Maistraatti edunvalvonta

Kuka tarvitsee edunvalvojaa? Edunvalvonnan tarpeen selvittäminen. Toimintakelpoisuuden rajoittaminen. Alaikäisten edunvalvojia ovat heidän huoltajansa. Tuomioistuin tai maistraatti.


Maistraatti edunvalvonta
Maistraatti edunvalvonta

Holhoustoimen edunvalvontapalvelut ovat osa maistraatin oikeusturvapalveluprosessia. Prosessin tarkoituksena on huolehtia siitä, että henkilö joka ei itse pysty . Holhoustoimesta annetun lain mukaan edunvalvoja tarvitsee maistraatin luvan eräisiin päämiehen kannalta merkittäviin oikeustoimiin. Lupa-asian käsittelyyn . Myös alaikäisen edunvalvontaan.


Asia, Puhelin, Sähköposti. Julkinen notaari käyntiasiakkaat ilman ajanvarausta klo 9. Lähetä salassa pidettävät tiedot maistraatille sähköpostitse turvapostina. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että maistraatti antaa neuvontaa ja ohjausta edunvalvontaan liittyvistä . Holhousviranomaisena toimii maistraatti , josta voi aina kysyä neuvoa edunvalvontaan liittyvissä asioissa. Jos henkilö itse huomaa oman tilanteensa heikentyneen niin, että edunvalvojan tuki ja apu . Maistraatti toimii yleisenä holhousviranomaisena.


Jos maistraatti havaitsee tarvetta edunvalvonnalle , se voi tehdä tuomioistuimelle hakemuksen edunvalvojan määräämiseksi. Pelastaako edunvalvonta ? Lounais- Suomen maistraatti. Hakemuksen edunvalvojan tehtävän lakkauttamisesta voi tehdä päämies itse, edunvalvoja tai maistraatti.


Lakkauttamista voi hakea myös päämiehen isä tai äiti,. Hakemus tai ilmoitus edunvalvojan määräämiseksi jätetään edunvalvontaan ehdotettavan kotikunnan maistraattiin. Jos valtakirjan laatija tulee kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan, valtuutettu pyytää maistraattia vahvistamaan valtakirjan. Henkilön edunvalvoja toimii hänen asianhoitajanaan käyttäen hänelle.


Maistraatti edunvalvonta

Valtuutus tulee voimaan, kun . Lääkärin on syytä puuttua asiaan erityisesti . Kangas puolustaa maistraattia , koska sen pitää selvittää edunvalvojan kelpoisuus. Perheenjäsenelle luovutettu edunvalvonta on ylipäätään . Todistajan esteellisyys johtaa koko edunvalvontavaltuutuksen hylkäämiseen ja tehottomuuteen. Valitettavasti maistraatit hylkäävät joka vuosi kymmeniä . Jos lääkäri haluaa olla itse aloitteellinen edunvalvonta -asiassa, hänen tulee ensin tehdä maistraatille ilmoitus edunvalvonnan tarpeessa ilmeisesti olevasta . Pariskunta yllättyi, kun Itä-Suomen maistraatti lähetti sekä miehelle että naiselle kirjeen, jossa kertoi varanneensa heille ajan . Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on antanut Itä-Suomen maistraatille ja Kainuun yleiselle edunvalvonnalle moitteet . Tehtävän alkaessa maistraatille on toimitettava ns. Yleiseen edunvalvontaan liittyvää tietoa saa maistraateista , esim.


Hakemuksen voi tehdä joko apua tarvitseva henkilö itse, tämän isä, äiti, aviopuoliso, lapsi tai muu läheinen henkilö, edunvalvoja tai maistraatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit