tiistai 22. tammikuuta 2019

Vartiointialan palkat 2019

Vartiointialan työehtosopimus, palkkataulukot 1. Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) perus. Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja. Tehtäväkohtainen palkka. Vuosilomapalkan laskenta. Pitkään kestänyt umpisolmu avautui: vartiointialan palkat.


Palkka oli valtiolla 3 . Kiista on koskenut palkkoja. Sopimuksen vaikutus palkkoihin on keskimäärin yhteensä 24. PAM ajaa vartijoiden kaksinkertaista palkkavaatimusta lai.


Vartijan palkka on riittävä sillä jos palkka olisi liian pieni alalla olisi krooninen työvoimapula. Kysymykseni olikin lähinnä kollegiaalinen eli mitä vartiointiala voi tehdä eikä niinkään yksityishenkilönä. Työriita koskee vartiointialan työehtosopimusneuvotteluja, joita on käyty. Olemme tavoitelleet vartiointialalle sopimusratkaisua, joka toisi alan työntekijöille saman tasoiset palkankorotukset kuin mitkä.


PAM ja Palta ovat päässeet sovintoon vartiointialan työehdoista. VARTIOINTIALAN TYÖEHTOSOPIMUS VARTIOINTIALAN työehtosopimus Sisältö. Työehtosopimus on voimassa 1. Henkilöstön palkat ovat nousseet Airpro Oy:ssa palvelualan parhaimmistoon myös. On esitetty, että myös Airpron tulisi noudattaa vartiointialan työehtoja, vaikka ne.


Airpro investoi miljoonia sähköiseen kalustoon. Osapuolet poistuivat keskiviikkona neuvottelupöydästä 12-tuntisen vääntämisen jälkeen tyhjin käsin. Sopimus noudattelee yleistä linjaa, jossa palkat nousevat prosenttia kahden vuoden . Koulutusta järjestävät eri koulutusyhteisöt sekä suurimmat vartiointialan yritykset. Vartijoiden palkkaus määräytyy vartiointialan työehtosopimuksen . Lakon taustalla on kiista vartiointialan työehtosopimuksesta ja palkkaratkaisusta.


Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen keräämiin palkka - ja koulutustietoihin yli 300. Neuvotteluissa ei ole päästy molempia osapuolia tyydyttävään tulokseen. PAM jätti lakkovaroituksen vartiointialalle , kolmen päivän lakko alkaisi 24. Palta ei ole halunnut aidosti neuvotella palkkaratkaisusta , vaan on.


Huolinta-alan toimihenkilöiden työehtosopimus. Oloksen Takka Ravintola avoinna taas 2. Rahoitus-, rahankäsittelypalvelut-, palkka -, talous- ja henkilöstöhallintoalan sekä. Sopimusta noudatetaan myös muun muassa kopiointialalla, vartiointialalla.


Työt eivät lopu vartiointialalta – koulutus Porvoossa on monelle nuorelle. Vartijoista on ollut viime vuosina Etelä-Suomessa jopa pulaa, joten palkkatyöhön johtavat koulutuspaikat kiinnostavat enemmän kuin vuosiin. Alalla on oltu sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta . Suomen vartiointialaa hallitseva Securitas irtisanoi diabetesta sairastavan vartijansa – hovioikeus tuomitsi potkut varsin moitittavaksi .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit