tiistai 20. tammikuuta 2015

Nollatuntisopimus irtisanominen

Nollatuntisopimus irtisanominen
Nollatuntisopimus irtisanominen

Nollatuntisopimus on ollut kritiikin kohde, koska työnantajat voivat kiertää. Työntekijän oma-aloitteinen irtisanoutuminen tarkoittaa sitä, että . Tämän päivän työelämässä puhekielen termi ” nollatuntisopimus ” alkaa olla meille kaikille tuttu. Laki ei ole tähän asti nollatuntisopimuksia . Laki kieltää nollatuntisopimukset työsuhteissa, joissa työvoimatarve on. Vaihteluvälin yläraja voi olla myös vähemmän kuin viikkotuntia.


Eduskunta on hyväksynyt lakiesityksen 4. Lait on vahvistettu ja ne tulivat . Kaikilla näillä tarkoitetaan samaa . Usein kuulee väitettävän, että ns. Tällä väitteellä tarkoitetaan sitä, että työnantaja voi useissa vaihtelevan työajan . Työ- ja elinkeinotoimisto tulkitsee kuitenkin nollatyösopimukset toistaiseksi voimassa oleviksi sopimuksiksi ja sen vuoksi irtisanoutuminen. Silti nollatuntisopimus ei ole sama asia kuin keikkatyö tai työttömyys. Aiemmin tämä on tarkoittanut sitä, että työnantaja on esimerkiksi varsinaisen irtisanomisen sijasta voinut olla tarjoamatta työntekijälle työtunteja . Irtisanoutuminen voi aiheuttaa karenssin. Lakimuutosten jälkeen työntekijä voi irtisanoa työsopimuksen, mikäli.


Osaisko joku vastata siihen, että kun on tehnyt nollatuntisopimuksen ja . Nollasopimuksen rinnalla on lähtökohtaisesti . Töihin tarvittaessa -työsopimuksella työskentelevä joutuu usein itse irtisanomaan itsensä työtuntien vähyyden vuoksi, kertoo palvelualojen . Tällainenkin työsopimus tulee irtisanoa joko työntekijän tai . Sopimuskoneen älykkäällä nollatuntisopimuksen pohjalla laadit laadukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit