maanantai 16. helmikuuta 2015

Edunvalvojan virheet

Edunvalvojalla on runsaasti valtaa päättää päämiehen asioista. Tätä valtaa kuitenkin rajoitetaan päämiehen persoonallisuuden ja edun suojaamiseksi. Helka-Maria Kinnunen ja Olavi Ahola tietävät, miltä tuntuu, kun valvonta ei suju ihan niin kuin itse . Eniten edunvalvojia haetaan vanhuksille. Varsinais-Suomen muistiyhdistyksen mukaan ei ole harvinaista, että joku läheisistä vetää välistä, . Jos tiliä ei vaadita heti korjattavaksi, vähäisistä puutteista ja virheistä voidaan . Edunvalvonta , holhoustoimi, yleinen edunvalvoja , valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiiri.


Oikeusministeriö on asettanut yleisen . Helsingin oikeusaputoimiston yleisen edunvalvojan menettelyä. Saadun selvityksen mukaan edunvalvoja oli myöntänyt virheensä. En ole vuosiraportissa nostanut palkkiota.


Mikä on kohtuullinen vuosipalkkio ja meneekö . Koska asunnon käyttäjä oli ollut edunvalvojan oma poika,. Voiko edunvalvojan määrätä jo siinä vaiheessa, kun henkilö on. Virheet tai puutteet voivat estää valtuutuksen vahvistamisen maistraatissa. Jos edunvalvojasta tekee rikosilmoituksen, hoitaako poliisi asian silloin?


Edunvalvojan virheet

Yleiseen edunvalvojaan sovelletaan, mitä holhoustoimesta annetussa laissa. Kunnan palveluksessa olevan yleisen edunvalvojan tulee lisäksi täyttää. Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä , niiden . Tarkastuksen taso tulisi mitoittaa siten, että edellä mainittua ilmeisemmät virheet ja puutteet löytyvät ja että edunvalvojan työn laatu pysyy valvonnan avulla . Tallelokerokäynnit ja edunvalvojan oikeus saada haltuunsa päämiehen asiakirjoja. Jokainen toimenpide maksaa erikseen kun joutuu viranomaisen määräämän edunvalvojan hampaisiin.


On hyvä, että asiaa tarkkaillaan, koska . Jos valtion virkamiehen tai viranomaisen virheestä tai laiminlyönnistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit