keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tuhkan sirottelu jokeen

Tuhkan voi haudata vesialueen omistajan luvalla jokeen , järveen tai mereen. Tuhkaa ei heitetä tai kaadeta, vaan sirotellaan veteen hiljalleen. Vainajan tuhka on vuoden kuluessa tuhkaamisesta haudattava tai muulla tavoin. Yhä useamman vainajan tuhka sirotellaan muualle kuin hautausmaalle.


Tuhka on mahdollista sirotella myös maastoon tai veteen, mutta . Omaan maahan tai muistolehtoon hautaaminen ovat myös vaihtoehtoja. Samoin kuin tuhkan sirottelu mereen tai erilliselle sirottelualueelle. Tuhkan voi edelleen sirotella esimerkiksi vesistöön tai maan pinnalle tai haudata maahan joko uurnassa tai ilman sitä.


Hautaustoimilaissa säädetään ihmisen ruumiin hautaamisesta ja tuhkaamisesta sekä tuhkan käsittelystä. Jos kyseessä on kaupungin vuokratontti, maanomistaja on kaupunki. Useassa tapauksessa tuhka sirotellaan mereen, jokeen tai tunturiseudulle. Vainajien tuhkan sirotteluun on jo määritelty mereltä Hietasaaren edustalta alue, jonne pääsyyn tarvitaan vene. Etsinnässä on lisäksi paikka, . Vuokseen että Oulujokeen.


Tuhka voidaan haudata tai sirotella maanomistajan luvalla esim. Tuhka on vuoden kuluessa haudattava pysyvästi yhteen paikkaan. Tuhkan saa sirotella omalle maalle tai maanomistajan luvalla myös toisen . Aurajoen pohjoisrannalla Vähäjoen ja Aurajoen yhtymäkohdasta noin 200 . Porin kaupunki joutui tuottamaan jälkisäädöstään laativalle pettymyksen, sillä tuhkan sirottelu jokeen ei onnistu. Valitettavasti tuhkan sirottelu on sallittu . Tuhka täytyy vuoden kuluessa tuhkaamisesta haudata tai sirotella yhteen paikkaan.


Normaalisti vainajan tuhka sirotellaan jokeen tai mereen muutaman päivän kuluessa. Gandhin tuhka kuitenkin jaettiin useaan uurnaan, jotka . Jos vainaja tuhkataan , niin pääsääntöisesti tuhka haudataan Kauhajoella. Kouvolalaisen vainajan tuhkat voi sirotella mereen Kotkan kaupungin ja Landbon.


Tuhkia viedään myös jokiin , järviin tai muualle luontoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit