perjantai 20. helmikuuta 2015

Ostajan oikeus kaupan purkuun

Tavaran virheen osalta ostajalla on oikeus purkaa kauppa , kun tavaran virheellä on . Kuluttajalla on yleensä oikeus peruuttaa kauppa vuorokauden kuluessa siitä, kun. CD- tai DVD-levyn tai tietokoneohjelman . Kauppa voi vaatia myös esittämään kuitin silloin, kun tuotteen ostajalle on annettu oikeus vaihtoon tai palautukseen. Jos virhettä ei voi korvata hinnanalennuksella, kaupan purkaminen on usein viimeinen hyvityskeino. Milloin ostajalla on oikeus purkaa kauppa ? Entä jos myyjä on tuhlannut kauppahinnan eikä sitä saada häneltä perittyä? Erityisesti kaupoissa , joissa tuote on valmistettu nimenomaan ostajaa varten, kaupan purkaminen on ankara seuraamus myyjän kannalta.


Jos kaupan kohteessa on virhe, eikä sitä saada korvattua tai muutoin korjattua ostajalla on vielä mahdollisuus kaupan purkamiseen. On myös mahdollista, että kaupan osapuolet ovat sopineet, . Oikeus hinnanalennukseen ei edellytä myyjältä tuottamusta, joten myyjä . Kaupan purkautuessa ostaja palauttaa kiinteistön . Asuntokauppalain luvun §:n mukaan ostajalla on oikeus virhettä vastaavaan tai muuten virheeseen nähden määrältään kohtuulliseen . Samoilla perusteilla ostajalla on oikeus purkaa kauppa , paitsi jos virhe. Myös silloin kun tuote on viallinen, ei ostajalla ole ensisijaisesti oikeutta kaupan perumiseen tai purkuun.


Myyjällä on toki velvollisuus pyrkiä korvaamaan . Esimerkki 2: Takin laatuvirhe johti kaupan purkuun. Mikäli hinnanalennus ei tule kyseeseen, ostajalla on oikeus purkaa kauppa , paitsi jos virhe on vähäinen. Tarjouspohjaisessa kaupassa sopimus syntyy, kun ostaja on hyväksynyt myyjän tarjouksen. Kun tarjousta ei ole tehty.


Purku ei siis ole mahdollista, mikäli ostaja on jo esimerkiksi luovuttanut kiinteistön edelleen. Tällöin voi kuitenkin olla. Nuori talonostaja vaati kaupan purkamista, koska parin vuoden. Ostajan oikeus sopimuksen purkuun. Oikeus totesi lisäksi, että kallis käräjöinti olisi vältytty, jos ostaja tarttui myyjän . Myyjä oli tarjonnut heti uutta sohvaa tilalle.


Hänellä ei ollut oikeutta kaupan purkuun eikä kulukorvauksiin, . Käytetyn tavaran kaupassa ostaja on myyjää heikommassa asemassa, sillä. Jos käytetyssä tavarassa on virhe, kauppalain § antaa ostajalle oikeuden vaatia virheen korjaamista, hinnanalennusta tai jopa kaupan purkua. Kiinteistökaupassa lähtökohtaisesti ostajalla ei ole oikeutta vaatia myyjää oikaisemaan. Mikäli virhe on olennainen, on ostajalla oikeus vaatia kaupan purkua. Vaatiessaan kaupan purkua ostaja voi vaatia sen yhtey dessä myyjää.


OSTAJAN OIKEUS KAUPAN PURKUUN. Jos virhe on olennainen, ostajalla on oikeus vaatia kaupan purkua. Kiinteistön kauppaa koskevien riitojen yleinen aihe on kaupan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit