perjantai 20. helmikuuta 2015

Kirjeen kirjoittaminen ystävälle

Kirjeen kirjoittaminen ystävälle
Kirjeen kirjoittaminen ystävälle

Ystäväni lahjoitti minulle hiljattain nipun kirjeitä , koko kirjeenvaihtomme. Myös sähköpostin voisi tietysti kirjoittaa kuten kirjeen – mutta kyse onkin tottumuksista. Ystäväni menetti lapsensa viime viikolla ja kävin hänen luonaan . Erilaisissa tempauksissa kehotetaan kirjoittamaan kirjeitä tai postikortteja ennestään vieraille henkilöille. Mistä silloin voi kirjoittaa ? Henkilökohtaisten kirjeiden kirjoittaminen voikin olla varsin ongelmallista. Kun Saara oli 17-vuotias, hän oli yksinäinen.


Kirjeen kirjoittaminen ystävälle
Kirjeen kirjoittaminen ystävälle

Hän päätti kuitenkin kirjoittaa kirjeen tuntemattomalle ystävälle , jonka joku päivä ehkä saisi tavata. Muista peruskuviot kirjoittaessasi kirjeen tai kortin. Vierailija: niin oletteko ikinä oikeasti saaneet tai lähettäneet tällaista kirjettä? Vielä tänäkin päivänä ihmiset ilahduttavat toisiaan kirjeillä. Useimmiten se on ystävien välistä kuulumisten vaihtoa.


Huhtanen kirjoittaa kirjeitä jonkin verran. Projekti on kuitenkin innostanut lähettämään kirjeitä enemmän myös ystäville , joten hankkeesta on . Kirjeiden kirjoittaminen. Tuttavalle lähetettävän kirjeen tai sähköpostiviestin sävy on alkua myöten erilainen kuin esimerkiksi . Aloitin harrastuksen muistaakseni noin 8-vuotiaana, eli lähestulkoon heti kun kirjoittaminen jotenkuten sujui. Olen kuullut hiukan tukalasta elämäntilanteestasi ja totuuksista, joita sinulle kerrotaan.


Päätin kirjoittaa kirjeen koska haluan . Ystävänpäivän lähestyessä tunteet ovat pinnassa. Rakkauskirjeen kirjoittaminen voi tuntua vaikealta. Mitä siihen oikein voi . Ystävät ja perhe -kirje (Dear Friends and Family Letter).


Vaikka kirjeen kirjoittaminen vaatii valtavasti rohkeutta ja voi herättää . Anteeksi, etten ole kirjoittanut sinulle pitkään aikaan. Jos otsikossa pyydetään kirjoittamaan kirje , vastauksessa on käytettävä kirjeen peruskaavoja. Sinä yli vuotias henkilö, joka haluat kirjeystävän ja suhtaudut avoimin mielin jokaiseen ihmiseen, hänen taustastaan huolimatta.


Kirjeen kirjoittaminen ystävälle

Sinulla on aikaa kirjoittaa. Jokaista kirjettä kirjoittaessa kannattaa pyrkiä siihen, että tehtävän voi tehdä. Vastaavasti voit osoittaa kirjeen myös jollekin hyvälle ystävälle tai muulle . Voi kysyä, mitä kirjeen saaja on tehnyt. On kohteliasta kysyä, onko kirjeen saajaollut terve. Siru Valtonen, 2 ja Irja Utunen, 7 ovat olleet keskenään kirjeenvaihdossa niin kauan kuin Siru on osannut kirjoittaa.


Viime viikolla sanoin neljännelle luokalle, että he saivat jokainen kirjoittaa minulle kirjeen mistä itse tahtoivat. Mainitsin että he voisivat esimerkiksi kertoa jostain .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit