torstai 19. helmikuuta 2015

Potilaan voimavarojen tukeminen

Potilaan voimavarojen tukeminen

Hän vahvistaa omahoitoa tukemalla potilaan voimaantumista, autonomiaa,. Omahoito edellyttää omien voimavarojen oikeaa kohdentamista tilanteiden . Sydänlihassairauksia sairastavilla potilailla on oma potilasyhdistys Karpatiat ry ja Sydän- ja keuhkosiirtopotilailla SYKE ry. Periytyviä rytmihäiriöitä sairastavat . Vanhuksen toimintakyvyn kokonaisvaltainen tukeminen on haastava tehtävä, mikä.


VOIMAVAROJEN TUNNISTAMINEN JA TUKEMINEN. Tämän osion tavoitteena on auttaa löytämään henkilökohtaiset lahjasi, mielenkiinnon kohtesi ja kykysi osana voimavarakeskeistä elämää. Suomessa väestön omahoidon tukeminen on. Omahoidon tukemisessa ammattihenkilö toimii valmentajana, joka räätälöi kuultuaan potilasta.


Toimintakykyyn vaikuttavat myös potilaan ja hänen läheistensä henkiset voimavarat ja sosiaaliset verkostot (ystävät, sukulaiset, tuttavat). Tällaisia ovat esimerkiksi voimavaralähtöinen (motivoiva) haastattelu ja voimavarojen tunnistamiseen on kehitetty lomakkeet Lasta odottavan perheen arjen . Sairastuminen kuormittaa yksilön ja perheenjäsenen voimavaroja. Voimavarojen heiketessä terveyden ja toimintakyvyn tasapainoa voidaan palauttaa tavoitteita. Potilaan voimavaroja vahvistavat ja heikentävät tekijät. Asiakkaan muutosvalmiuden tukeminen ja arviointi korvaushoito-ohjelmissa.


Potilaan voimavarojen tukeminen
Potilaan voimavarojen tukeminen

Kines teettisessä menetelmässä pyritään potilaan voimavarojen optimaa-. Käytännön vinkkejä lääkärille, mistä potilaan kanssa kannattaa keskustella. Sopeutumisvalmennuskurssi tukee potilaan voimavaroja sairauden tai . Henkilökunnan keskeisenä tehtävänä on potilaan ja hänen läheistensä kannustaminen, voimavarojen tukeminen ja uusien selviämiskeinojen etsiminen. Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja. Sähköinen potilastiedon arkisto (eArkisto) edellyttää rakenteis- ta hoitotyön.


SHToL – luokituksessa esiintyy. Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju. Suunnitelmassa painotetaan voimavaroja ja kuntoutumisen.


Potilaan voimavarojen tukeminen

Hoidon suunnittelun tueksi tarvitaan myös tietoa potilaan sairaus- ja . Näiden sairauksien hallinnassa potilaan omahoito on keskeisessä asemassa. Perushammashoidon tärkeimpiä tehtäviä on omahoidon tukeminen sekä . Kasvun tukeminen ja ohjaus, Hoito- ja huolenpito ja Kuntoutumisen tukeminen. Sosiaali ja terveydenhuollossa potilaan oikeuksia suojaa laki potilaan asemasta. Perhehoitotyön tärkeimmät tavoitteet ovat perheen tukeminen ja tiedon lisääminen.


Hoitajan saama tieto potilaan voimavarojen edistäjänä. Fysioterapeutti osallistaa potilaansa fysioterapian tavoitteiden asettamiseen ja tukee potilaan voimavaroja , jotta . YKSILÖLLISYYS KUNTOUTUMISEN. Ikäihmisen voimavarat käyttöön – kuntoutuminen on potilaan ja ammattilaisen yhteinen . Käynneillä arvioitiin potilaille lääkinnällisen kuntoutuksen apuväli- neitä ja. Vaikka diagnosoimaton muistipotilas on yhteiskunnalle kaikkein kallein potilas ,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit