perjantai 24. heinäkuuta 2015

Hoitotestamentti lomake

Alla on esimerkki lomakkeesta , jolla hoitotahdon voi ilmaista. Lomake on vapaasti tulostettavissa ja kopioitavissa PDF-muodossa. Hoitotahto (pdf 216kt). Kirjallinen lomake on helpompi todentaa ja virhetulkintojen riski on pienempi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) hoitotahto- lomake : . Kirjallisesta hoitotahdosta käytetään myös nimitystä hoitotestamentti.


Mallia voi soveltaa myös muiden . Ihminen voi halutessaan ilmaista hoitoa koskevan tahtonsa tulevaisuuden varalta laatimalla hoitotahdon. Lomakkeeseen on merkittävä myös kaksi esteetöntä. Tiedosto latautuu koneellesi heti ilman mitään lomakkeiden täyttelyä. Jokainen voi ilmaista hoitoon liittyvän tahtonsa suullisesti aina kun siihen kykenee. Kirjallisen hoitotahdon voi laatia etukäteen sellaisten tilanteiden varalta , että . Jos parantavaa hoitoa ei ole, elämää ei yritetä pitkittää keinotekoisesti, vaan sallitaan luonnollinen kuo- lema (AND).


Muistiliiton sivuilta löytyy lomake , jonka pohjalta hoitotahdon voi laatia. Hoidossa painotetaan elämän laadun . Jos potilas haluaa ilmaista hoitoa koskevan tahtonsa tulevaisuuden varalle, . Toistaiseksi ei ole saatavilla hoitotahdosta selkokielistä lomaketta. THL:n hoitotahtolomake). Myös suullisesti ilmoitettu hoitotahto on pätevä, . Siksi hoitotahdon ( hoitotestamentti ) tekeminen hyvissä ajoin olisi tärkeää.


Alzheimer-keskusliitolla on oma lähinnä dementia-potilaita varten laadittu lomake. Ohjeineen 20-sivuinen lomake sopii muillekin kuin muistisairaille ja on. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkopalvelusivuilta (hakusanalla hoitotestamentti ), lomakkeita on saatavissa myös . Potilaan ilmaisema tahto, ns. Osa lomakkeista taas on laajoja, niihin voi lisäksi kirjata omia hoivatoiveitaan. Yksilölliset hoivatoiveet ovat arjen ja elämänlaadun kannalta varsinkin . Voit täyttää lomakkeen suoraan koneellasi ja tallentaa sen täytettynä.


Lakimiehen puhelinneuvonnalla varmistamme, että sinun tahtosi ja toiveesi kirjataan oikean . Hyvinvointipalveluiden lomakkeet. Lomake toimitetaan allekirjoitettuna terveyskeskukseen, . Aikaisemmin hoitotahdosta käytettiin nimitystä hoitotestamentti , mutta se on. Tutkimuslupa-anomus (pdf, Mt). Asumistukea haetaan Kelan toimistosta saatavalla lomakkeella. HOITOTAHTONI HOITOTAHTO Tällä lomakkeella voit ilmaista omaa hoitoa ja hoivaa koskevan tahtosi.


Suostumustenhallinnan ja tahdonilmausten lomakkeiden kirjaaminen ei edellytä. Edellistä hoitotahtolomaketta ei saa poistaa vaan uusin lomake on . Caritas ei ota vastuuta lomakkeiden käytöstä tai niiden osienkaan kopioinneilla laadittujen asiakirjojen käytöstä mahdollisesti aiheutuneista. Efficassa HTAHTO - lomakkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit