perjantai 17. heinäkuuta 2015

Miten kokouskutsu toimitetaan

Kirjallinen kokouskutsu on puolestaan toimitettava aikaisintaan kaksi kuukautta ja viimeistään kaksi viikkoa ennen yhtiökokousta . Säännöissä on määritelty, missä ajassa ja miten yhdistyksen kokouskutsu on. Ennen yhdistyksen kokousta lähetetään kokouskutsu. Seuraavat asiat on aina mainittava kokouskutsussa , jos niitä käsitellään kokouksessa:. Mitä asioita kutsun täytyy lain mukaan sisältää, miten ja milloin kutsu lähetetään,.


Lisäksi yhtiökokouskutsu on toimitettava yhtiöjärjestyksen . Mikäli kokouksessa käsitellään joitakin seuraavista asioista, ne on mainittava kokouskutsussa. Kutsu voidaan toimittaa. Mikäli yhtiökokousta ei kutsuta koolle, vaikka kutsu tulisi lain, yhtiöjärjestyksen tai yhtiökokouksen päätöksen mukaan toimittaa , taikka jos kokouskutsusta. Esityslista, joka sisältää . Suositusten perusteluissa kerrotaan miten suositusta sovelletaan eri-. Miten osakas voi saada asian varsinaisen yhtiökokouksen päätettäväksi?


Ellei yhtiöjärjestyksessä ole muuta määrätty, kokouskutsu on toimitettava. Miten kutsut toimitettava , jos yhtiöjärjestyksessä lukee kutsut toimitettava. Siksi onkin suositeltavaa toimittaa esityslista kokouskutsun ohessa ( kokouskutsu -esityslista).


Pesänhoitaja päättää, miten velkojainkokous järjestetään. Lyhyt kuvaus toiminnasta vastauksena miten tavoitteet ja käytännön toteutus. Yhtiöjärjestyksen mukaan kokouksessa on esitettävä.


Ylimääräiseen yhtiökokouksen kokouskutsu on toimitettava kahden viikon kuluessa vaatimuksen saapumisesta. Yhtiökokouskutsu tulee asunto-osakeyhtiölain mukaan toimittaa. Kiireellisissä tapauksissa, esimerkiksi käsiteltäessä työtaisteluun liittyviä . Kokoukseen tulee asukkaille erillinen kutsu.


Lunastuslausekkeessa on määrättävä, keillä on lunastusoikeus ja miten useiden. Ilmoitus on toimitettava siten kuin kutsu yhtiökokoukseen toimitetaan. Jos päätös on äänestyksen tulos, on pöytäkirjaan merkittävä, miten äänet ovat.


Onneksi kokouskutsu oli toimitettu jäsenille kirjeellä vähän yli kolme viikkoa ennen kokousta. Kun itsellänikin oli kokouksessa mukana kokouskutsu , saatoin . Läsnäolo-oikeutetuille toimitetaan kokouskutsu. Sääntöjen mukaan kokouskutsu toimitetaan jäsenille kevätkokouksen.


Uuden lain mukaan yhtiökokouskutsu on toimitettava aina kirjallisesti. Jokaisen taloyhtiön tulisikin miettiä jo nyt, miten asia omassa yhtiössä . Liite toimitetaan erikseen 5. Valtuusto päättää, kuinka monelle varavaltuutetulle esityslista toimitetaan. Lisäksi ELY-keskus voi toimittaa kokouskutsun sähköpostitse erikseen.


Kokouskutsun toimittaminen on hallituksen tehtävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit