tiistai 28. heinäkuuta 2015

Rakennuslupa liitteet

Rakennuslupa -asiakirjat. Ennen rakentamista on hankittava rakennuslupa. Liitteet tulee lisätä lupahakemukseen ennen luvan jättämistä. Asemakaava- ja tonttikartta tulee hankkia rakennuslupaa edellyttävän . Kaikkeen uudisrakentamiseen sekä suurempiin peruskorjaushankkeisiin tarvitaan lupa: rakennuslupa tai vähintään toimenpidelupa.


Rakennuslupa liitteet

Sähköisen lupahakemuksen tarvittavat . Allekirjoittajana rakennuspaikan omistaja(t) tai haltija (t). Vaadittavia liitteitä ovat: Asemapiirros. Asemapiirroksessa tulee olla rakennuspaikan rakennusoikeuslaskelma, mitoitukset, tontin . Ainoastaan rakennusluvan muutos ennen 1. Suunnitelmien lisäksi tarvitset rakennuslupahakemukseen erinäisen määrän muita asiakirjoja, jotka selviävät liitteestä. Liitteitä toimitetaan jokaista yksi kappale, lukuun ottamatta . Huolellisesti täytetty lupahakemus tarvittavine liitteineen toimitetaan . Hakijan on liitettävä hakemukseen hankkeen edellyttämät liitteet ,. MRL 1§ sekä toimenpidelupa MRL 1§:n.


Sivun oikeassa laidassa on ohjeita, joissa kerrotaan mitä liitteitä ja selvityksiä hakemukseen tulee liittää. Tällöin voidaan etukäteen myös täsmentää hakemukseen tarvittavat lisäselvitykset ja liitteet. Hakemukseen tarvittavat liitteet.


Rakennuslupa liitteet
Rakennuslupa liitteet

Kooste rakennusluvan liitteenä tarvittavista asiakirjoista. Kutakin eri rakennusta varten on tehtävä omat . Jos hakijana on yritys, liitteeksi lisäksi kaupparekisteriote ja hallituksen. Iisalmessa rakentamiseen liittyvät luvat haetaan rakennusvalvonnasta. Uuden rakennuksen rakentaminen tai vanhan rakennuksen . Ohjeita luvanhakijalle.


Voit hakea rakennuslupaa nyt myös sähköisesti kaupungin e-Palvelusta. Seuraavassa on esitelty omakotitalon rakennusluvan liitteet. Toimenpideilmoituksen liitteet.


Rakennuslupa liitteet

Maankäyttö- ja rakennuslain 1§ mukaisesti rakennuslupa tarvitaan:. Pääsuunnittelija tilaa . Samalla voidaan käydä läpi myös rakennuslupaan tarvittavat liitteet ja asiakirjat. Talomyyjältä voi myös neuvoa rakennusluvan liitteistä , sillä . Jos korjaus- ja muutostyöt vaikuttavat asukkaiden . Tee lupahakemus ensisijaisesti sähköisesti lupapiste. Jos samalla kertaa haetaan rakennuslupaa loma-asunnolle ja saunalle, tulee molemmista tehdä täydelliset hakemukset kaikkine alla olevine liitteineen. Lupapisteen käyttö alkaa.


Lisätietoja eri lupatyyppeihin tarvittavista asiakirjoista ja liitteistä tästä löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit