maanantai 20. heinäkuuta 2015

Vaihteleva työaika laki

Näissä sopimussuhteissa työaikalaki ei pääsääntöisesti sovellu. Lakimuutokset tuovat lisäyksiä mm. Keskeisin lainsäädäntömuutos koskee vaihtelevan työajan sopimusten käyttöalaa.


Vaihteleva työaika laki

Työsopimuslaissa määritellään, milloin vaihtelevasta . Mikä on vaihteleva työaika ? Eduskunta on tänä vuonna hyväksynyt lakiesityksen vaihtelevaa työaikaa tekevien työntekijöiden. Uuden sääntelyn myötä . Hallitus on antanut lakiesityksen ns. Vaihtelevaa työaikaa eli ns. Uusi laki työaikaa koskevista säännöksistä tuli voimaan 1. Kesäkuussa voimaan tulleet lakimuutokset.


Blogissa selvitetään, mitä laki käytännössä tarkoittaa. Laissa määritellään, milloin vaihtelevasta työajasta voidaan sopia työnantajan aloitteesta. Nollatuntisopimusten ja muiden vaihtelevan työajan työsopimusten. Työaikalaki ja työaikalain kokonaisuudistus: Mistä on kyse ja mikä muuttuu? Tällainen työaikaehto voi olla tällä hetkellä . HPL Oulussa: Elinvoimainen.


Ne koskevat vaihtelevaa työaikaa noudattavia työntekijöitä, joihin . Säännökset rajoittavat työajasta sopimista ja tuovat . Viimeisimpinä uudistuksina eduskunta on hyväksynyt 4. Lakimiehemme Tuire Torvela kertoo tarkemmin vaihtelevan työajan. Tähän liittyen laissa säädetään, että työnantajan on neuvoteltava . Toukokuussa eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen ” vaihtelevaa työaikaa. Tehyn lakimies Hanna Huotari avaa videolla uutta lainsääntöä.


Eduskunnassa on vireillä lakimuutoksia , jotka voimaantulleessaan rajoittavat vaihtelevan työajan työsopimusten käyttöä. Voimaan tulevilla uusilla kirjauksilla . Muutokset työsopimuslakiin. Mitä tarkoitetaan vaihtelevan työajan ehdolla? Nyt laki tuntee nollatuntisopimukset vaihtelevan työajan sopimuksina.


Vaihteleva työaika laki

Lain säädöksillä halutaan suojella työsuhteen heikompaa osapuolta eli työntekijää. Työntekijöiden suojaa on parannettu entisestään vaihtelevaa työaikaa ja ns. Tämän vuoksi esimerkiksi liukuva työaika jää vaihtelevan työajan. Aiemmin lainsäädäntö ei tuntenut lainkaan nollatyösopimuksia, mutta . Kirkon alat ry, työaika-‐ ja vuosilomalain. Käsite ei ole Suomessa juridinen, vaan lakikielessä puhutaan vaihtelevan työajan järjestelyistä.


Nollasopimus voi olla joko määräaikainen tai vakituinen. Tässä koulutuksessa puretaan monitulkintaiset lainkohdat osiin ja kootaan ne . Miten uusi työaikalaki muuttaa työajanseurantaa? Jaksotyö pyrkii vastaamaan työnantajan vaihtelevaan osaamis- ja työntekijätarpeeseen. Esitetty lainmuutos , johtaa herkästi riitoihin siitä onko vaihtelevaan työajan ehto ” hyväksyttävä” ja onko toimittu kiertämistarkoituksessa.


Mietinnössä ehdotetaan muutettaviksi työsopimuslakia , työaikalakia sekä työsuojelun. Lisäksi työnantajan olisi vaihtelevan työajan sopimuksia käyttäessään . Lain voimaan tullessa olemassa olevien vaihtelevan työajan sopimusten osalta selvitys on annettava viimeistään kuuden kuukauden kuluessa . Työajan kuormittavuuden näkökulmasta asiantuntijatyössä työn ja vapaa-ajan raja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit