tiistai 2. helmikuuta 2016

Testamentti avioliitossa

Henkilö voi määrätä omaisuutensa jaosta kuolemansa jälkeen testamentilla. Yleisin avioliitossa tehtävistä testamenteista on keskeinen testamentti , jolla . Avioliitossa puolisoilla on mahdollisuus vaikuttaa keskinäisiin perintöoikeuksiinsa testamentilla. Jos olet ollut avoliitossa , huomioi, että avoleskellä ei ole aviolesken oikeuksia. Kun avioliitto tai rekisteröity parisuhde päättyy toisen puolison kuolemaan,. Vainajan rintaperillisellä on testamentista huolimatta oikeus vaatia . Vaikka kysyjä puolisoineen on avioliitossa , ei testamentti heidänkään kohdalla täysin turha ole.


Testamentti avioliitossa
Testamentti avioliitossa

Mikäli aviopuolisot haluavat laajentaa lesken . Avoliitossa vastaavaa oikeutta toisen omaisuuteen ei ole. Avopuoliso perii vain, jos hänen hyväkseen on tehty testamentti. Voiko avioliitossa oleva pariskunta, jolla on yhteisiä lapsia, tehdä keskinäisen testamentin , jonka mukaan aviopuolison kuoltua leskelle jää . Kumoaako nyt solmittu avioliitto aiemmin tehdyn testamentin ? Eli tuleeko leskelle automaattisesti tasinko-osuus ja loppu perinnöstä menee testamentin. Jos olet avioliitossa ja lapseton, aviopuolisosi perii kaiken, ellet testamentissa määrää muuta.


Testamentti avioliitossa

Jos taas olet avoliitossa , testamentti on erityisen . Laissa on määrätty perimysjärjestys. Tähän voidaan tehdä poikkeuksia henkilön eläessä testamentilla tai ennakkoperinnöillä tai lahjoituksin. Jos vainajalla ei ole omia lapsia tai testamenttia , puoliso perii. Uusperheen perinnönjaon tyypillinen riita tulee toisen avioliiton lesken ja ensimmäisen . Oikeus ei poistu esimerkiksi sillä, että leski solmii uuden avioliiton. Varatuomari-Elina-Pajula- Asianajotoimisto-Seinäjoki.


Testamentti avioliitossa

Mikäli vainaja oli kuollessaan avioliitossa , toimitetaan perintökaaren mukaan ensin ositus. Jos ensiksi kuollut puoliso on testamentilla määrännyt jäämistöstään jotakin. Testamentilla on mahdollista muuttaa lakisääteistä . Avioliiton purkautuessa puolisoiden omaisuus (velat huomioiden) kartoitetaan. Jos elät avoliitossa , ja haluat että puolisosi saa jotain omaisuudestasi tai että hän saa jäädä asumaan jälkeesi yhteiseen asuntoonne, on tehtävä testamentti.


On kuitenkin muistettava, että kuolema päättää avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen. Näin ollen leski saa avio-oikeuden. Millainen on pätevä testamentti ? Näin pääset alkuun testamentin tekemisessä. Näin muun muassa avoliitossa ja uusperheessä eläminen vaikuttavat perinnönjakoon.


Testamentti avioliitossa

Usein ihmiset ajattelevat, että testamentti on niitä varten, joilla on paljon. Avioliitto on tärkeä puolestaan taloudellinen sitoumus puolisoiden . Tilastokeskuksen mukaan puolisoiden ensimmäinen avioliitto päättyy eroon 39 . AVAINSANAT: perintö, perintöverotus, testamentti , verosuunnittelu. Jos perittävä oli kuollessaan avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa ja häneltä ei.


Perinnönjättäjällä on rintaperillisiä edellisestä sekä nykyisestä avioliitosta. Samalla lailla omaisuus, jonka puoliso hankkii avioliiton aikana tai saa perintönä, lahjana taikka. Sopimusvapaus avioliitossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit