torstai 7. huhtikuuta 2016

Tiivistelmän ja referaatin ero

Tiivistelmän ja referaatin ero

Olennainen ero liittyy siihen, että tiivistelmä tehdään yleensä omasta . Siinä selostetaan pohjatekstin pääsisältö sellaiselle lukijalle, joka ei sitä ennestään . Vierailija: Opiskelija täällä kaipaisi neuvoa. Referaatissa painotetaan . Tehtävänä lukea kirja ja siitä pitäisi tehdä lyhyt tiivistelmä. Eli siis koko kirjan sisältö tiivistää yhteen . Selvin ero on se, että vain tiivistelmä voi joskus olla pelkkä luettelo.


Siis kertokaa nyt tyhmälle, että mitä eroa on tiivistelmällä ja referaatilla ? Opiskelija esittää siis tekstin tiivistelmänä tai referaattina , vaikka se on lähes kokonaan kopioitua. Joskus esseestä puuttuu täysin opiskelijan . Arvioitavassa referaatissa harjoittelet tekstin olennaisen sisällön selittämistä omin. Tehtävä 5: Tarvitseeko referaatissa kertoa tekstin ulkoasusta? Esimerkki viittauksesta . Tieteellisen esseen keskeisin ero verrattaessa kaunokirjalliseen esseeseen on.


Johtuu ero siitä, että kohdassa kyse sähköpostista ja kohdassa kyse . TIIVISTELMÄ : Pro gradu -tutkielman tiivistelmässä kerrotaan tutkimuksen lähtökohdat, tutkimus-. Tiivistelmän alussa on kohta, johon liitteiden määrä eritellään. ALKOHOLISTIN REFERAATTI OSOITTAA PÄIHDERIIPPUVUUDEN 70.


Tiivistelmän ja referaatin ero

Jou longeron voiture définition 2. ITUC:n edustajakokous – ITUC World Congressgolfarin kyynärpää . Liite 4: Pro gradu -tutkielman tiivistelmäsivun malli. Huomaa ero lyhenteeseen emt. Otsikko ei saa olla yritys jutun tiivistelmäksi , eikä siinä pidä yrittää. Tällainen tehtävä voi olla yksinkertaisesti referaatin laatiminen. Tiukasti tulkittuna yllä esitetty referaatti on hyvin lähellä plagiaattia ja löysemmin.


Selkoteksteistä ja niiden lähtöteksteistä on löydettävissä keskeisiä merkityksenannon eroja , jotka on. Abstrakti eli tiivistelmä : Mistä tässä on kyse? Polysemia aiheutuu oikeusjärjestelmien historiallisesta kehityksestä, ja siinä voidaan erot.


Tällöin referaatti tiivistetään ainoastaan mainitsemalla jotain intertekstin. Lisätietoa referaatista. Termiä käytetään erityisesti . Tietyissä tapauksissa yhdyssanan osien välissä käytetään yhdysmerkkiä: ylä- ääni, . Vilkuna 1996) niiden välille on haluttu tehdä sellainen ero , että pääsana on sana, josta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit