keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Sotilaspassi aselupa

Poliisin sivuilla on maininta, että aselupaa hakiessa pitää esittää sotilaspassi ? Minulla on ennestään kolme lupaa eikä viimeisin ole kuin pari . Aselupa voidaan myöntää vain sellaiselle vuotta täyttäneelle henkilölle, joka on . Aseen hankkimiseen ja hallussapitoon tarvitaan poliisin antama lupa. Heidän on esitettävä sotilaspassi , kutsuntatodistus tai selvitys palveluksesta vapauttamisesta. Itse aselupa on luottokortin näköinen ja kokoinen muovikortti. Askarruttaako aseluvan hakeminen? Jos sotilaspassisi on kadonnut, pyydä puolustusvoimien aluetoimistosta asevelvollisen rekisteriote . Vanhan käytännön mukaan aselupa normaalisti pystyttiin käsittelemään.


Käytännössä tämä tarkoittaa sotilaspassin esittämistä tai todistusta . Opinnäytetyössä käsitellään ampuma- aselupien peruutusprosessia kentällä. Kaikissa Kanta-Hämeen kaupungeissa voi aselupaa hakiessa myös tarkistuttaa. Aselupahakemukseen tarvitaan asevelvollisen sotilaspassi. Aselupaa haetaan oman paikkakunnan poliisilaitokselta.


Olen kadottanut sotilaspassini , miten saan uuden? Tarvitsen todistuksen (esim. työnantajalle, poliisille passia tai aselupaa varten yms.) siitä, että minut on . AMPUMA- ASELUPIA HAETTAESSA HUOMIOITAVIA ASIOITA. Kyllä nykyään ei kannata aselupaa hakiessa esittää sotilaspassia. Voipi tulla kielteinen päätös jos vaikka pitävät sotahulluna. Oman sotilaspassin hukkaaminen ei ole katastrofi.


Mihinkään paniikkiin ei myöskään ole syytä, jos sotilaspassi joutuu vääriin käsiin, sanoo . Sotilaspassin , vapautustodistuksen, siviilipalvelustodistuksen tai . Hän tivasi, että lupaa ei voida myöntää ilman sotilaspassia , mutta aikani. Onko teillä ollut lupaa hakiessa sotilaspassi mukana? Ampuma- aseluvat on ampuma-aselain pääsäännön mukaan annettu toistaiseksi.


Varusmiespalveluksen suorittaneen tulisi siis esittää sotilaspassi. Aserekisterissä ampuma- aseluvat on jaoteltu L- ja H-sarjan lupiin seuraavalla. Meinas olla hakusassa kun siviili koitti vuonna -ja aselupia on tullut.


Harrastusperusteella aselupaa haettaessa täytyy olla todisteet. Liekö kaavailtu aseluvan myöntämisen perusteena oleva tarkastus edellä. Niin ja tosiaan, henkilökortti tai passi laitokselle mukaan, ajokortti ei kelpaa. Nyt muutkin hänen johdollaan joukolla luopumaan sotilaspassista.


Aseluvan hakijat saatetaan hukuttaa lisäselvityspyyntöihin, tai edellyttää . Aselupa -asioissa mukana on henkilötodistuksen lisäksi oltava. Aselupa , eli aseen hallussapitolupa anotaan poliisilta. Tutkimustani varten olen toteuttanut aseluvan haltijoille suunnatun.


Mustaruutilajeissakin aselupien hankinta on hieman työlästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit