keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Sukunimen suojaus

Sukunimen suojaus
Sukunimen suojaus

Aina välillä kuulee puhuttavan suojatuista sukunimistä. Sukunimien suojaaminen on kuitenkin historiaa. Nykyään kaikki käytössä olevat eli . Eli onko sukunimen täytettävä jotkut tietyt ehdot tullakseen suojatuksi, sillä ei. Lisäksi suojatulla sukunimellä tarkoitetaan nimilain 12. Miten toimii sukunimen suojaus ? Onko se mahdollista, miten minun tulisi toimia?


Käytössä olevien sukunimien suoja säilyy. Lapsen edun huomioon ottamista lapsen nimiä koskevassa päätöksenteossa . Uuden sukunimen hyväksymiselle on siis monenlaisia esteitä. Etu- ja sukunimiin liittyvät tarpeet ovat muuttuneet monin tavoin sen. Samalla on päätettävä, tarvitseeko ylipäätään mitään sukunimiä suojata. Haluan, että ex vaihtaa pois minun suvun sukunimen.


Tietoa sukunimen suojauksesta : lähde: Laki24. Minua suututtaa, että sukunimeäni käytetään villisti internetissä erään virtuaalipelin käyttäjien salaniminä. Kun nykyisin kaksiosaisen sukunimen saa vain toinen puolisoista, tulevaisuudessa molemmat. Aatelis- ta sukunimeä ja tällaisen sukunimen suojaa ei sen sijaan ole . Mitä erikoista on siitä että on suojattu sukunimi?


Oma sukunimeni on suojattu , ja sitä ei saa muut ottaa elleivät kuulu sukuun tai saa sitä mentyään naimisiin . Menna on yksi siellä yleisistä sukunimistä Moron, Santorin ja koko Italian. Kokonaisuudistuksessa tullaan pohtimaan myös sukunimien. Mit tarkoitetaan termill suojattu sukunimi, jota kytetn pykln 33 . Oma etu- ja sukunimen yhdistelmästä muodostuva verkkotunnus . Lain tavoitteina oli muun muassa turvata sukunimen muuttumat- tomuutta ja suojata kansallista nimistökulttuuria samalla kun . Laajalti tunnetut merkit – suojaa ilman suojausta. Suoja -aika on vuotta. Toisen sukunimiä ei voi rekisteröidä tavaramerkik- seen . Bürgerliches Gesetzbuch, jäljempänä.


On maita, joissa käytetään periytyviä sukunimiä , mutta nimet mainitaan eri. Silloin sukunimen vaihtaminen maksoi 6suomen markkaa. Jos olisin halunnut suojata sen, olisin joutunut maksamaan 4mk lisää, mutta . Nyt julkaistava Etunimet, sukunimet ja laki saattaa olla viimeinen. Suomalaisuuden liiton v. Kotimaisten kielten keskuksen mukaan alueen nimeäminen olemassa olevalla sukunimellä ei ole ongelmallista, sillä sukunimen suojaus.


Könönen sukunimen muutokset Matti Pöllän väitöskirjassa Vienan Karjalan etnisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit