maanantai 9. tammikuuta 2017

Työntekijä vai yrittäjä

Työntekijä vai yrittäjä

Esimerkki elävästä elämästä – myyjä vai yrittäjä. Käytännössä kuitenkin voi olla joskus hankalaa päätellä, onko työnsuorittaja työntekijä vai yrittäjä , ja miten työskentely tulee vakuuttaa. Työsopimus voi syntyä myös hiljaisesti silloin kun työnantaja sallii työntekijän tekevän työtä lukuunsa, vaikka nimenomaista sopimusta ei olisi . Rajanveto työntekijän ja yrittäjän välillä tehdään perinteisesti. Jos esimerkiksi työn tulos koituu työntekijän itsensä hyödyksi, kysymys on . Jos työsuhde syntyy, työnantajan on huolehdittava työntekijän sosiaaliturvasta ja lakisääteisistä eläke- ja vakuutusmaksuista. Lisäksi työnantajan on yleensä . Jos taas olet yrittäjä ja teet työn toimeksiantosuhteessa, saamasi maksu on.


Työntekijä vai yrittäjä
Työntekijä vai yrittäjä

Työntekijän ja yrittäjän rajanveto. Työsuhde syntyy, kun työntekijä ryhtyy tekemään työnantajalle työtä tämän johdon. Jos olet epätietoinen siitä, oletko työntekijän vai yrittäjän asemassa, selvitä, . Samaa työtä voidaan monesti tehdä joko yrittäjänä tai työsuhteessa. Mitä yrittäjän pitää ottaa huomioon ja käytännössä tehdä, kun hän on palkkaamassa ensimmäistä omaa työntekijää ? Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on monelle yrittäjälle peikko.


Graafisen alan yrittäjän mukaan ihannetilanteessa työntekijäsi ajattelisi . Mitä eroa on yrittäjällä ja työntekijällä? Tähän postaukseen minut innosti yrittäjäkoulutuksen osallistuja,. Janne Isosävi listaa vinkit palkanmaksuun.


Työntekijä vai yrittäjä

Ja tällä viikolla sitten tuleekin ilmi, että näiltä laskutuspalveluyrittäjien asiakkailta ei voikaan periä työntekijän eläkevakuutusmaksua. Yrittäjän työajat ovat epäsäännölliset ja tulojen kertyminen on epävarmaa. Määritelmät voivat riippua . Aika jättää hyvästit päivätöille ja tehdä unelmistasi totta yrittäjänä ? Lue, mitä yrittäjältä vaaditaan ja syytä ryhtyä itsesi pomoksi.


Mitä työntekijä maksaa yrittäjälle , ja mitä rekrytointia harkitessa tulee huomioida? Ei yrittäjä palkkaa työntekijöitä silloin, kun siihen kannustetaan tai sitä palkkaamista erityisesti tuetaan. Yrittäjä palkkaa ihmisiä, kun hänellä on niin paljon töitä, . Työnantaja ottaa TyEL-vakuutuksen, josta työntekijä maksaa osan. Maksu sisältyy ennakonpydätysprosenttiin ja koskee yrittäjiä ja työntekijöitä.


Työntekijä vai yrittäjä

Yrittäjän mielestä oli ilmeistä, että työntekijän tarkoitus oli alunperinkin rahastaa tietoisesti huijaamalla. Mutta oikeuteen yrittäjä ei tapausta . Suomen Yrittäjät on Suomen suurin ja vaikutusvaltaisin yrittäjäjärjestö. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän siitä on etua jäsenillemme.


Syystä tai toisesta huonommin menestyvän yrityksen työntekijä ei. Yrittäjä ei saa lomapalkkaa eikä lomarahaa, kun työntekijälle sitä kertyy . Tällöin Kela jakaa sairauspäivärahan työnantajan ja työntekijän välillä sen mukaan, .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit