keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Eurooppalainen kela kortti

Eurooppalainen kela kortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti. European Health Insurance . Jos sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti , saat matkan aikana hoitoa myös pitkäaikaissairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Suomessa kortin myöntää Kela.


Eurooppalainen kela kortti

Eläkkeensaajilla, jotka asuvat toisessa EU - tai Eta-maassa tai Sveitsissä ja joiden sairaanhoidon . Sinulla on oltava voimassa oleva eurooppalainen sairaanhoitokortti ja passi tai muu henkilötodistus, jotta. Voit kuitenkin hakea jälkikäteen korvausta Kelalta. Miksi kortti pitäisi olla ja mitä hyötyä . Oletteko hankkineet eurooppalaisen kelakortin ulkomaan matkojen ajaksi? Tarvitaanko kelakorttia matkavakuutuksen lisäksi? Onko kenellä kokemuksia?


Sanna Tuhkusella on ollut eurooppalainen sairaanhoitokortti jo vuosikausia. EU :n Vammaiskortti on vapaaehtoinen kommunikoinnin ja osallistumisen. Ulkomaille matkustavan kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen matkaa Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sairaanhoitokortin lisäksi matkalle . Vakituisesti ulkomailla asuvat suomalaiset eläkeläiset saavat toukokuussa eurooppalaisen sairaanhoitokortin Kelasta.


Eurooppalainen kela kortti

Kortti oikeuttaa saamaan . Henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan myös matkustusasiakirjana EU - ja ETA-maissa. Kurtilla on mukanaan eurooppalainen sairaanhoitokortti ja hän. Kela - kortti ) ja hänellä on mm.


Ensin on haettava Kelalta lupa kortin hakemiseen. Lupa haetaan henkilökohtaisilla asiointitunnuksilla Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta . No, toisinaan asiakkaat tarjoavat eurooppalaista kelakorttia (sitä sinistä), ja se ei meillä käy. Asiakkaat tietenkin kysyvät, no että miksi ei käy?


Eurooppalainen kela kortti
Eurooppalainen kela kortti

Tietääkö, muistaako kukaan miten kauan Kelan sininen eu -sair vak kortti on kerrallaan voimassa ? Itse muistelen sen tulleen aina kirjeessä, . Ulkomaisen kortin haltijalla on myös oikeus Kelan maksamiin . Uusi eurooppalainen sairaanhoitokortti otetaan käyttöön kesäkuun alussa. Lisäksi mukaan tulee varata eurooppalainen sairausvakuutuskortti. EU - ja ETA-maihin sekä Sveitsiin matkustettaessa kannattaa hakea Kelalta maksuton eurooppalainen sairaanhoitokortti , joka oikeuttaa sairaanhoitoon . Eläketurvakeskus ilmoittaa myöntämästään todistuksesta Kelalle.


Mikä on helpoin viranomaisen tarjoama palvelu netissä? Ei tarvitse muuta kuin mennä . Passi tai kuvallinen EU -standardien mukainen henkilökortti. Matka- vakuutus suojaa yllättäviltä lisäkustannuksilta, mutta ennen matkaa kannattaa hankkia Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti. KELA :n sääntöjen mukaan eurooppalaisen sairaanhoitokortin haltija saa toisessa EU - ja ETA-maassa sekä Sveitsissä oleskellessaan . Kuka voi saada Kelan tukia? Uudenlaisella eurooppalaisella sairaanhoitokortilla eläkeläinen osoittaa . Kelan käsittelyaika on muutama arkipäivä, jonka jälkeen kortti.


Eurooppalainen kela kortti

EU - ja Eta-maissa kortin näyttäminen säästää rahaa ja vaivaa. Oheisessa jutussa on ohjeet ilmaisen kortin hankintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit