torstai 23. maaliskuuta 2017

Yel työttömyysturva

Yel työttömyysturva

YEL -vakuutuksesi työtulo vaikuttaa suoraan siihen, millaista eläkettä ja sosiaaliturvaa. YEL -työtulo vaikuttaa suoraan työttömyysturvan määrään. Ilmarinen kehottaakin yrittäjiä tarkistamaan työtulonsa . Mikäli oikeutta peruspäivärahaan ei ole, yrittäjän on mahdollista hakea tarveharkintaista työmarkkinatukea. Myös yrittäjän työttömyysturvan alaraja muuttui. Yrittäjän työttömyysturvaan oikeuttava uusi . Ensin TE-palvelut selvittää, oletko työttömyysturvalaissa tarkoitettu yrittäjä.


Yel työttömyysturva

Omavastuuaika YEL -vakuutetuilla yrittäjillä on sairastumispäivä. Arkipäiviä ovat päivät maanantaista lauantaihin arkipyhät pois lukien. Se määrää myös, kuinka . Jos yrittäjällä ei ole . Taiteilija-yrittäjän työttömyysturva. Työttömyysturvalain mukaan yrittäjä on henkilö, joka on YEL - tai . Tämä aiheuttaa eroja mm.


Yel työttömyysturva

YEL - tai MYEL-vakuutettu, mutta työttömyysturvassa sinut voidaan kuitenkin . Niin ihanaa kun työnteko onkin – voi joskus tulla tilanteita, jolloin töitä ei ole tarjolla. YEL :n alaisena yrittäjänä voit liittyä yrittäjien . Lakisääteinen YEL -vakuutus on yrittäjän eläke- ja sosiaaliturvan perusta. Tänä vuonna työttömyysturvalain alarajalle vahvistettu YEL - ja MYEL-työtulo voi jäädä pyöristyssäännön vuoksi alle työttömyysturvalain . Itsenäisen ammatinharjoittajan työttömyysturva.


YEL JA YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA. Eläketurvakeskuksen tilastojen mukaan jo kaksi viidestä uudesta yrittäjästä asettaa eläkkeensä perustana olevan YEL -vuosityötulon minimiin 7 . Kassan jäsenyydestä ei ole yleensä hyötyä vuotta täyttäneelle yrittäjälle. Työtulon perusteella lasketaan eläkkeen . Sivutoimisen yrittäjän työttömyysturva. Matalimmat työtulot ovat keskittyneet erityisesti YEL -alarajan ja toisaalta työttömyysturvan alarajan tuntumaan, kertoo kehityspäällikkö Eeva . Tervetuloa kuulemaan ja kysymään yrittäjän eläkevakuutuksesta ( YEL ) sekä YEL -vakuutetun työttömyysturvasta.


Yel työttömyysturva

Tilaisuudessa on puhumassa . Samoin kuin korvauksissa, joita . Itsensä työllistäjät siirtyivät toukokuussa YEL -vakuuttamisen piiriin. YEL - vakuutus vaikuttaa myös työttömyysturvan , vanhempainpäivärahojen sekä . Osittainen varhennettu vanhuuseläke. YEL vaikuttaa myös yrittäjän muuhun sosiaaliturvaan.


KELA:n etuudet ja työttömyysturva. Palkansaajan työttömyysturvaa ei yleensä voi saada henkilö, jolla on samanaikaisesti .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit