torstai 30. maaliskuuta 2017

Tuhkan säilytys kotona

Ennen tuhkan luovuttamista on tuhkauurnansaajan ilmoitettava kirjallisesti krematorion ylläpitäjälle, minne tuhka tullaan sijoittamaan. Uusi laki lopettaa käytännössä myös ruumiin tai tuhkan siirtämisen: se voidaan tehdä ainoastaan lääninhallituksen luvalla ja vain harvoissa . Niistä tavallisin on, että . Nykyisinkin on tapana säilöä polttohaudatun vainajan tuhka uurnaan. Lakia tulkitaan niin, ettei Suomessa vainajan tuhkaa saa säilöä kotona.


Vaimon kanssa on päätetty,että aikanaan kuolon korjatessa molemmat poltetaan. Koska olemme olleet vuotiaasta asti yhdessä(nyt 38v) . Lisäksi tuhka voidaan sirotella lähes mille tahansa maa-alueelle tai vesistöön. Yhä useamman vainajan tuhka sirotellaan muualle kuin hautausmaalle. Tuhkan voi myös säilyttää esimerkiksi kotona. Tuhka on mahdollista sirotella myös maastoon tai veteen, mutta . Mikäli uurna haudataan tai uurnaa tullaan säilyttämään kotona ,. Säilytysajan päätyttyä pakkaukset avataan ja uurnattu tuhka haudataan Lehtolaan.


Tuhka säilytetään siihen asti seurakunnan tilois- sa. Tuhkaa ei saa jakaa osiin ja sijoittaa eri paikkoihin. Laki antaa mahdollisuuden tuhkan.


Vainajan ruumiin hautaamisessa ja tuhkaamisessa sekä tuhkan käsittelyssä tulee kunnioittaa vainajan. Vainajien pitkäaikainen säilytys ei ole mahdollista. Määräaikainen tuhkaus on mahdollinen, mutta siitä on sovittava erikseen. Jos tuhka vain sirotellaan, noutajan täytyy ilmoittaa sijoituspaikka krematorioon.


Jos krematorio ei pidä sitä sopivana, laki kieltää krematoriota luovuttamasta . Vainajan tuhkan käsittelystä on säädetty yksityiskohtaisesti hautaustoimilaissa. Laki kieltää tuhkan jakamisen eri paikkoihin. Jos eläin kuolee kotona , ensimmäisenä pitää varmistaa. Jos haluaa haudata lemmikin taajama-alueelle ilman tuhkaamista , on syytä kysyä . Ei sitä ole pakko haudatakaan, tuhkan voi sirotella.


JA mitä matkimista- mä en jotenkin kanssa käsitä että ensin ostaa arkun jossa vainaja . Ruumiin siunaus on samanlainen niin tuhka - kuin arkkuhautauksessakin. Arkkualbaa säilytetään kirkkotekstiileiden tapaan. Vainajia säilytetään kylmäsäilytystiloissa kerroksittain omissa metallisissa kaukaloissaan.


Tuhkaus tapahtuu siellä seuraavan viikon aikana, minkä jälkeen . Tuhkathaudataanmaa- han, niitä säilytetään uurnassa tai ne sirotellaan johonkin. Tuhkaa säilytetään kunniapaikalla kotona tai se ripotellaan jonnekin ihmisen . Autotalli tai -katos on tarkoitettu vain moottoriajoneuvojen säilytystä varten. Tulisijan eniten vaatima huoltotoimenpide on tuhkan poistaminen. Hautajaiset voidaan jakaa myös kahteen osaan.


Esimerkiksi henkilö, joka on muuttanut. Hautaustoiveeni - asiakirjan säilytys. Ruumiin ja tuhkan käsittely, säilyttäminen ja kuljettaminen 11. Ruumis säilytetään ennen hautaamista suljetussa arkussa ruumissuojassa, jonne ei saa.


Tämän vuoksi ei puhuta enää ruu- miin polttamisesta vaan tuhkaamisesta. Tuhkat voi myös säilyttää uurnassa kotona. Siihen asti ruumiita säilytetään pakastimessa eläinlääkärin tiloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit