torstai 23. huhtikuuta 2015

Kiinan kielen ääntäminen

Tässä ovat kiinan kielen äänteet. Niitä äännetään melkein samalla tavalla kuin niiden englantilaiset vastineet. Kiina ssa tavun voi ääntää yleiskielessä neljällä, jopa viidellä eri toonilla eli sävelkorolla.


Tavun sävelkorko vaikuttaa tavun merkitykseen, mutta kieltä voi . Tämä kurssi sisältää runsaasti harjoituksia sekä kuva- ja äänimateriaalia, jonka avulla voi harjoitella ääntämistä ja joka havainnollistaa kiinan. Kiinan kielen yleisin tervehdys on Nǐ hǎo! Sitä voidaan käyttää lähes joka tilanteessa, lukuunottamatta seuraavaa kahta . Unsubscribe from UniversityOfTampere.


Miksi kiinan kielen tooneja pidetään niin vaikeina? Kuvittele, mikä vaiva täytyy käyttää lauseen ääntämiseen tarkasteltaessa jokaisen tavun toonia erikseen! Kokeile ite oppia ääntämään kiinaa niin huomaat että se ei . Asiasanat – Keywords fonologia, kiinan kieli , transfer, sujuvuus. Haixia Wang, vuoden kansainvälisenä opettajana palkittu Konfutse-instituutin kiinan kielen lehtori, opettaa Helsingin yliopistossa kolmatta . Esimerkki kiinalaisesta kirjoitusmerkeistä. Pinyin-asuisten kiinalaisten nimien ääntäminen , esim.


Ne siis vaikuttavat kirjoitusasun lisäksi myös ääntämiseen. Voimme oppia puhumaan . Kallio tietää, että paitsi kirjoitusasu myös ääntäminen on kiinan. Miksi joillekin vieraiden kielien ääntäminen on helpompaa kuin toisille?


Kaverini totesi, että kun hänellä on haasteita sävelkorvan kanssa, niin kiinan kielen. Tampereen yliopiston kielikeskuksen kiinan kielen opetuksessa aikoinaan . Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee kiinan kielen ääntämisen , pystyy lukemaan ja ymmärtämään selkeää arkipäiväisiin tilanteisiin liittyvää puhetta ja tekstiä . Lisäksi kurssilla harjoitellaan kohdekielisen puheen ominaispiirteitä, kuten ääntämistä. Opiskelijat valmistelevat yhden suullisen esityksen. Havainnoidaan kiinan kielen rytmiä, intonaatiota ja muita ääntämisen piirteitä.


Tosin itselläni ei ole vielä minkäänlaista hajua siitä millainen tuo kiinan kieli on. Minulle kiinan ääntäminen on varmaan se hankalin asia. Suorita kiinan kielen ja kulttuurin linja natiivin opettajan johdolla.


Opetus lähtee kiinan kielen perusrakenteista, ääntämisestä ja perussanastosta. ProoF-korpuksen seit- semää lähtökieltä edustavien aikuisten s2- oppijoiden puheessa. Kun kiinalainen sana kirjoitetaan latinalaisilla aakkosilla, on suositeltavaa käyttää kiinan yleiskielen ääntämisen ja pinyin-translitterointijärjestelmän mukaista . Ensimmäiseksi opiskelija törmää kielen ääntämiseen. Kiinassa on äänteitä, joita harjaantumaton korva ei oikein erota. Linjalla opiskellaan natiivin opettajan johdolla mandariinikiinaa.


Kurssi sopii kaikille kiinan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille, ei edellytä. Tavoite, Antaa perustaidot kiinan kielen kirjoitusmerkeistä ja ääntämisestä. Kiina kuuluu vinosilmäisiin kieliin , joita kiinan lisäksi ovat mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit