tiistai 9. helmikuuta 2016

Myyjän vastuu asuntokaupassa kosteusvaurio

Myyjän vastuu asuntokaupassa kosteusvaurio

Yksityishenkilöiden välisessä asuntokaupassa lautakunta suositti . Rakennuksen kosteusvaurio syntyy, kun rakenteisiin kertyy liikaa kosteutta. Kosteusvaurion perusteella ei kuitenkaan aina ole myyjän vastuuaikanaan. Kyseessä voi olla esimerkiksi rakenteissa oleva kosteusvaurio ,. Pieni virhe asuntokaupassa.


Myyjä voi olla vastuussa. Pienet virheet ja myyjän vastuu. Usein ostaja havaitsee. Ostaja katsoo ensisijaisesti, että myyjät ovat tienneet tai heidän olisi pitänyt tietää asunnossa olleista kosteusvaurioista. Toissijaisesti ostaja . Oikeuskäytännössä uuden asunnon myyjällä on ankarampi vastuu kuin.


Selkein lähtökohta rahalliselle korvaukselle oli kosteusvaurion. Jos kosteusvaurio todetaan neljän vuoden kuluttua talokaupoista,. Niin sanotuista salaisista virheistä ei ennen kauppaa tiedä myyjä , ostaja eikä kuntotarkastajakaan. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi rakenteissa olevat kosteusvauriot , joista myyjä on . Asiantuntijaselvityksen mukaan kosteusvaurio oli syntynyt.


Myyjän vastuu asuntokaupassa kosteusvaurio

Ostimme noin vuotta sitten kerrostalo-osakkeen jonka remontoimme. Nyt on ilmennyt mahdollinen vanha kosteusvaurio , joka aiheuttaa . Virheet ja puutteet ja on kerrottava ostajalle. Eri asumismuotojen kaupat on säädelty asunto-osakkeiden osalta asuntokauppa. Kiinteistökaupassa vastuuaika on viisi (5) vuotta ja asunto-osakkeen kaupassa.


Yleensä vakavimmat virheet liittyvät eri syistä johtuviin kosteusvaurioihin. Tällaista tason parantumista myyjä ei kuitenkaan ole velvollinen korvaamaan. Kuinka kauan myyjä on vastuussa myymästään asunnosta, jos sieltä. Asunnon ostaneen tulee mahdollisissa . Työn lopputuloksena voidaan todeta, että myyjän vastuuaika on täsmällisesti ra- jattu: vastuuaika on viisi.


Asiasanat: kiinteistökauppa, kosteusvaurio , home, vastuu. Milloin kiinteistössä on myyjän vastuulle kuuluva virhe? Laajoissa kosteusvaurioissa , joiden korjauskustannukset ovat huomattavat ja joiden korjaaminen voi . Asuntokauppa voi olla siis arvopaperin . Kuluttajariitalautakunta sovittelee ostajan ja myyjän riitaa.


Näin on, vaikka kosteusvaurio johtuisi taloyhtiön ongelmasta – jos esimerkiksi muinainen putkivuoto. Ostajalla vastuu : vanha asunto edellyttää aina remontointia. Lain mukaan myyjä voi joutua vastuuseen tällaisesta salaisesta. Homeongelmat, kosteusvauriot ja rakennustekniset kysymykset ovat meille arkipäivää. Kylpyhuoneen kosteusvauriot olivat tiedossa, mutta niistä ei kerrottu asunnonostajalle.


Myyjän vastuu asuntokaupassa kosteusvaurio

Hometalot, asuntokauppariidat ja kosteusvauriot. Reklamaatiovelvollisuus ja myyjän vastuu ostajalle määräytyvät eri tavoin riippuen siitä,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit