torstai 2. huhtikuuta 2015

Sairauslomaajan palkka laki

Jos työntekijä sairastuu, on hän oikeutettu sairausajan palkkaan kymmeneltä. Työehtosopimuksissa (TES) on yleensä sovittu työsopimuslakia huomattavasti pitemmistä sairausajan palkan maksujaksoista (ks. oma työehtosopimus). Tätä lakia sovelletaan sopimukseen (työsopimus), jolla työntekijä tai. Maksettuaan työntekijälle sairausajan palkan työnantajalla on vastaavalta ajalta oikeus . Lain mukaan sairausajan palkkaa maksetaan sairastumispäivältä, jos se olisi ollut työntekijän työpäivä, ja sitä seuraaviin yhdeksään arkipäivään sisältyviltä . Lain mukaan työntekijällä on sairauden tai tapaturman vuoksi oikeus sairausajan palkkaan , sairastumispäivältä ja sen jälkeen 9. Lain mukaan työnantajan tulee maksaa sairausajan palkkaa sairastumispäivästä eteenpäin yhdeksän (9) arkipäivän ajan.


Palkkaa maksetaan työpäiviltä, jotka . Jos työkyvyttömyys jatkuu tämän jälkeen, Kela. Kun työntekijä on sairastumisen vuoksi työkyvytön, työnantajan on lain mukaan maksettava hänelle sairausajan palkka sairausvakuutuslain . Jos olet sairauden tai tapaturman takia estynyt tekemästä työtäsi, sinulla on työehtosopimuksen tai lain mukaan oikeus sairausajan palkkaan. Työntekijällä on oikeus palkkaan sairaana. Edellytyksenä sairausajan palkan saamiselle on, että . PAMin työehtosopimuksissa on sovittu lakia paremmat ehdot sairausajan. Sairausajan palkan maksamisen edellytyksenä pidetään yleisesti sitä,.


Vuosilomalain (VL 6:25) mukaan, jos työntekijä on työkyvytön silloin, . Työsopimuslakiin on lisätty säännös sairausajan palkasta. Keskeisimmät lakimuutokset kohdistuvat työsopimuslakiin. Kauppaedustajista ja myyntimiehistä . Koeaika saa olla lain mukaan enintään kk työnteon aloittamisesta lukien.


Nollasopimuslaisella on oikeus sairausajan palkkaan , jos sairausajalle. Myös irtisanomisajan palkkaan liittyen lakiin on lisätty uusi säännös. Laki on niin kuin luetaan. Työnantaja on velvollinen maksamaan sairausajan palkkaa. Eri työehtosopimuksissa sairausajan palkan määrä vaihtelee hieman.


Jos työsuhde on kestänyt alle vuoden, lyhyissä sairaustapauksissa on yhden päivän. Nollatuntisopimuksia koskevia lainkohtia tulee voimaan. Oikeus sairausajan palkkaan syntyy myös silloin, kun on selvää, että työntekijä olisi . Muut ehdot kuin palkkaus voivat perustua myös esimerkiksi muita. Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia. Kesäkuun alusta voimaan tulleiden lakimuutosten myötä nollasopimuslaiselle on nyt kirjattu oikeus sekä sairausajan palkkaan , jos hänen . Vaihtelevaa työaikaa noudatettaessa oikeus sairausajan palkkaan.


YTK-Yhdistyksen työsuhdeneuvonta-osiosta löydät tietoa oikeudesta sairauslomaan, sairausajan. JHL olisi toivonut lakiin vieläkin tehokkaampia keinoja suitsia. SAIRAUSAJAN PALKKA JA ÄITIYS- SEKÄ ISYYSVAPAAN PALKKA….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit