keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Vanhat suomalaiset sukunimet

Tämä on luettelo suomalaistetuista sukunimistä. Suomessa saattaa olla erittäin vanhakin asia: jotkut suomalaiset sukunimet ovat itse asiassa maailman vanhimpia sukunimiä ! On pohdittu, ovatko suomalaiset sukunimet pakanuudenaikaisia. Vanhat sukunimemme ovat vähitellen vakiintuneet erilaisisista lisänimistä. Yhä useampi suomalainen päättää keksiä itse oman sukunimensä. Sukunimi -info-sivustolla on tietoja suuresta osasta suomalaisia sukunimiä.


Nimi on tulkittu vanhan savolaisen suursuvun nimeksi. Tietoja suomalaisten sukunimistä. Yleiset ja harvinaiset sukunimet. Väestörekisterikeskus kerää tietoja muun muassa suomalaisten sukunimistä. Tässä esitellään yleisimmät sukunimet sekä tutustutaan niiden . Katso myös Liite:Luettelo yleisimmistä suomalaisista sukunimistä.


Sivut, jotka ovat luokassa Suomen kielen sukunimet. Seuraavat 2sivua kuuluvat tähän . Suomalaisuuden liitto, Karjalan Sivistysseura, rajakarjalainen. Kun tuossa kysyttiin rumia sukunimiä , niin kysytään nyt sitten päinvastoin kauneimpia. Hyvinvointivalmentaja Jutta Larm villitsee suomalaiset ämpärijumpalla – katso mistä on kyse!


Vanhat suomalaiset sukunimet

Sukunimet suomalaisen nimistöntutkimuksen kentässä. Itäsuomalaiset -nen-päätteiset sukunimet ovat niitä vanhempia. Osa nykyään käytössä olevista sukunimistä on myös vanhoja talonnimiä.


Se, mikä on vanha tapa, on historiantutkimuksen näkökulmasta suhteellista ja. Suomalaisten sukunimet ovat suurimmaksi osaksi tavallisia kielen sanoja:. Kummankin tyyppisiä sukunimiä on vanhastaan melko paljon, ja molempia on . Länsisuomalaisen maaseudun asukkaan tunnisti sukunimen puuttumisesta.


Vanhat periytyvät sukunimet liittyivät uuteen sukunimijärjestelmään. Karjalaisien sukunimet Suomen sekä Karjalan puolella. Kuinkahan vanhoja eläimeen perustuvat sukunimet mahtavat olla?


Esiintyykö niitä muilla suomalais -ugrilaisilla kansoilla? Tämän maksuttoman palvelun kautta voit kysellä väestötietojärjestelmään tallennettujen etu- ja sukunimien lukumääriä Suomessa. Voit myös tutkia tilastoja. Uusi sukunimi perustuu tutun henkilön suomalaiseen sukunimeen 211. Häntä juhlivat sekä vanha - että nuorsuomalaiset, ruotsinkieliset ja työväenliike.


Lakimuutos mahdollistaa lapsellekin kahden sukunimen. Moniosaisia nimiä ovat esimerkiksi sukunimet García Márquez ja Muikku-Werner. Historiantutkijat eivät tiedä varmuudella, milloin ensimmäiset sukunimet otettiin käyttöön.


Koska Länsi-Suomessa on vanhastaan harjoitettu peltoviljelyä, väestö on pysynyt paikallaan. Euroopan aatelisto käytti jo sukua .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit