tiistai 25. lokakuuta 2016

Rasitusastma vai huono kunto

Astmapotilaan kannattaa harrastaa liikuntaa lämpimässä ilmanalassa,. Sen sijaan niillä henkilöillä, joiden kestävyyskunto on todella huono , . Tiina Sandberg luuli pitkään, että hänen heikko kuntonsa johtui ylipainosta tai. Keuhkojen kudossairaudet huonontavat hapen siirtymistä hemoglobiiniin.


Aerobisen kunnon kohotessa liikunnan harrastaja ja urheilija pystyvät yhä kovempiin. Vastoin yleistä käsitystä rasitusastma ei ole erillinen astman muoto, vaan . Siinä vaiheessa, kun astma todettiin, olin todella huonossa kunnossa eli . Allergia ja astma urheilijalla. Astma on hengitysteiden krooninen tulehdustila, joka. Kunto ei kehity odotetusti tai suorituskyky laskee . Sisäilmaa huonontavat riittämätön tai huonosti hoidettu ilmanvaihto,. Tarvittaessa tehdään rasituskoe kuntopyörällä , juoksumatolla tai . Toisaalta huono kunto , joka usein yhdistyy ylipainoon, voi myös heijastua jaksamiseen ja aloitekykyisyyteen yleisemminkin.


Jos harrastan aerobista liikuntaa, alkaa hapensaantini heti ensimetreistä vaikeutua suuresti. Yritän hengittää syvään ja puhaltaa myös ulos . Ei-sydänperäisiä syitä hengenahdistukseen voivat olla keuhkoperäiset syyt kuten astma , keuhkoahtaumatauti tai keuhkoveritulppa. Kun kunto rapautuu, läkähtyy entistä herkemmin. Astmakohtauksen yllättäessä on tärkeää pysyä rauhallisena ja ottaa avaavaa lääkettä. Rasituskokeita tehdään tarvittaessa kuntopyörällä , juoksumatolla tai juoksuttamalla . Sen tyypilliset oireet ovat yskä, hengenahdistus ja hengityksen . Tuli heikko ja huono olo, yskitti todella paljon ja sitten saatoin.


Silloin hengitystiet eivät pääse niin pahaan kuntoon , Manninen kuvailee. Minulla on todettu astma ja astmalääkitys, niitä ”piippuja”. Tavallisia oireita ovat huono rasituksensieto, hengenahdistus . Fyysinen harjoittelu parantaa kuntoa ja keuhkojen toimintaa. Pelkästään huono fyysinen kunto voi aiheuttaa herkästi rasituksessa hengästymistä. Joillakin into kuntoremonttiin lopahtaa alkuunsa kun jo muutaman minuutin.


Viimeisen kerran kunto huononi rajummin vuo-. Rasitusastma ei ole erillinen sairaus vaan yksi astman muoto. Tarjan elämäniloa astma ei ole vienyt.


Kun hoito on tasapainossa, astma ei juuri rajoita elämää. Opas tarjoaa tietoa astmasta ja sen hoidosta sekä antaa astmaa sairastavalle välineitä. Näin voi varsinkin olla silloin, kun hän ei ole aikaisemmin liikuntaa harrastanut tai astmakohtaukseen ja liikuntaan liittyy jokin huono muisto.


Huono ilmanvaihto on kaikkien sisäilmaongelmien äiti. Toipuminen ja kunnon täydellinen palautuminen vie yleensä viikkoja. Astma paheni hoidoista huolimatta – naisen diagnoosi olikin luultua .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit