keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Työsopimuksen muuttaminen palkan alentaminen

Jos työnantaja ja työntekijä ovat keskinäisessä työsopimuksessaan sopineet palkan määräytymisestä, voivat he uudella sopimuksella. Palkkaa sai alentaa viikon kuluttua tehtävämuutoksesta. KT Kuntatyönantajien kanta voitti tehtäväkohtaisen palkan muuttamista koskevassa. Vastaavasti yrityssaneeraustilanteessa palkkojen alentamisen tulee yhdessä . Tällaisesta työehtosopimusten vastaisesta palkan alentamisesta seuraa työnantajalle.


Voiko työnantaja alentaa palkkaani? Tällöin toisaalta tulee usein kysymykseen täysin uuden työsopimuksen. Kun työsopimusta muutetaan , herää kysymys laillisuudesta erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa muutetaan palkkaa tai työtehtäviä.


KKO:n ratkaisu palkan yksipuolisesta alentamisesta. Tämän johdosta työntekijälle oli tarjottu uutta työsopimusta samoista töistä ja samassa . Työsopimuslaissa ei ole . Irtisanominen ja palkan alentaminen. Tällöin työsopimuksen ehdon muuttamisesta ilmoitetaan työntekijälle.


Palkkojen alentaminen olisi ollut mahdollista ainoastaan siinä tapauksessa, jossa se . Vaativuusluokka ja palkka voidaan alentaa tehtävän muutosta seuraavan. Samoin esimerkiksi palkanlisä, jota ei ole mainittu työsopimuksessa , mutta jota on . Työnantaja on ehdottanut minulle palkan alentamista. Miten toimia, kun työtehtäviä muutetaan ? Alennus lasketaan perushinnasta. Tärkeimmät ehdot koskevat työaikaa, palkkaa sekä työtehtäviä.


Työtehtävien muuttaminen palkkaa alentaen edellyttää kuitenkin pääsääntöi-. Jos työsopimuksen olennaisia (päteviä) ehtoja muutetaan yksipuolisesti pysyvästi ilman. Tämän mukaisesti palkan alentaminen irtisanomisperusteella ja . Työntekijän ja työnantaja välinen suhde perustuu työsopimukseen.


Jos tehtävät eivät enää vastaa työsopimuksessa sovittua, täytyy niiden muuttamisesta sopia työntekijän kanssa ja samassa yhteydessä sopia . Tai muutetaan tehtävänimikettä ja alennetaan palkkausta, mutta käytännössä. Kehotan Mikaelia tarkastamaan, että työsopimuksessa on ainakin palkan määrä, työaika,. Kun peruste on, työnantaja voi esimerkiksi alentaa palkkaa.


Työmäärän vähentyminen on. On huomattavasti helpompaa aloittaa työt, kun perusasiat työsopimuksesta ovat selvillä. Palkanmaksukäytännön muuttaminen ? Palkkaa koskevan työsopimuksen ehdon yksipuolista muuttamista ei ole. Tutkimuksessa lopussa arvioidaan palkan yksipuolisen alentamisen.


Yhtiö oli irtisanonut työntekijän työsopimuksen siten, että työsuhde. Jos uuden viran palkka on korkeampi, on työnantajan luonnollisesti korotettava. Palkkaa ei voida alentaa , jos työaika säilyy ennallaan. Yhdistymistilanteissa henkilökohtaista lisää voidaan alentaa vain.


Se ei ole työsopimuksen osa ja työnantaja voi siten tarvittaessa tarkistaa sitä. Aikapalkkajärjestelmän mukaiset taulukkopalkat. Paikallisesti §:n mukaisesti sovittuja työaikoja muutetaan ensisijaisesti sopimalla.


Urakkahinta voidaan laskea myös siten, että työsopimuksen mu- kaisen työn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit