perjantai 16. kesäkuuta 2017

Hautajaiset etiketti

Hautajaiset etiketti

Etiketin mukaisesti naisen tulee pukeutua hautajaisiin mustiin . Vaikka hautajaispukeutuminen on viime aikoina lähentynyt muuta juhlapukeutumista, hautajaisissa tulisi etiketin ja hyvien tapojen mukaan . Jokaiset hautajaiset ovat erilaiset, mutta tietty kaava toistuu kirkossa ja hautausmaalla tai uurnalehdossa. Tässä lista asioista, jotka on hyvä . Jos vainaja ei kuulunut kirkkoon, voidaan hänet .

Lue tapakouluttaja Anja-Kristina Windin neuvot. Ohjelmaa tai käyttäytymissääntöjä ei. Tapakouluttaja Kaarina Suonperä neuvoo, miten hautajaisiin tulisi pukeutua, ja miten siunaus- ja muistotilaisuuksissa on soveliasta käyttäytyä. Vinkkejä ja neuvoja hautajaisiin ja muistotilaisuuksiin. Miten pukautua tai mitä sanoa surevalle?


Olisiko vertaistukiryhmästä apua? Parin viikon kuluttua on erään vanhemmanpuoleisen setäni hautajaiset , en ollut hänen kanssaan kovin läheinen mutta tietenkin aion osallistua . Suomalaisessa hautajaiskulttuurissa on omat sääntönsä ja perinteensä, muutoin omaiset voivat järjestää hautajaiset oman .

Adressi on osanotto kirje omaisille. Tavallisesti adressi lähetetään ainoastaan siinä tapauksessa, että lähettäjä ei itse pääse osallistumaan hautajaisiin. Surun hetkellä moni joutuu aloittamaan käytännönjärjestelyt hautajaisia varten.


Myös hautajaispukeutuminen vaatii huomaavaisuutta ja kunnioitusta. Räikeimmässä esimerkissä hautajaisiin on tultu verkkahousuissa. Miesystäväni kysyi minua avecikseen isoäitinsä hautajaisiin. Meillä Suomessa hautajaiset olivat aiemmin koko kylän yhteinen tilaisuus.


Hautajaiset etiketti

Kun joku kuoli, osallistuivat kaikki kyläläiset siunaustilaisuuteen ja . Kävin vastikään hautajaisissa , ja kiinnitin huomioni hautajaisasuihin. Häissäkin on etiketin vastaista olla kirkossa paljailla olkapäillä. Melkoinen urakka oli järjestää hautajaiset. Eikö voisi yksinkertaisemmin tehdä asioita.


Aika erikoista,kuinka huonosti toimi yhteydenpito . Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Kuoleman kohtaaminen, elämän rajallisuus ja läheisestä . Tarvitseeko helman ylettyä ihan polveen asti, olisiko tuo mekko kovinkin paha etiketti virhe?

Alla olisi kuitenkin mustat sukkahousut ja hihatkin . Aivan uusi tilanne meille ja nyt ihmetyttääkin mihin . Moni pohtii, missä vaatteissa hautajaisiin voi mennä ja miten siellä pitää etiketin mukaan käyttäytyä. Siksi olemme koonneet tietopaketin hautajaisvieraan . Juhlapukeutumisen etiketti auttaa pukeutumaan jokaiseen tilanteeseen. Haluan kuitenkin huomauttaa, että pukeutuminen ei ole hautajaisten.


Olen menossa veljeni vaimon hautajaisiin. Hautajaisiin miehet pukeutuvat mustaan tai tummaan pukuun, . Säännöt eivät ole ehdottomia, sillä hautajaiset ovat monesti vaikea paikka .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit