keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Vuokranantajan oikeus valita vuokralainen

Vuokranantajalla on oikeus tietää, kuinka monta lasta vuokralaisella on sekä lasten. Oikein valittu vuokralainen on edellytys toimivalle vuokrasuhteelle. Ensimmäinen vuokranantaja suosii eläkeläisiä, toinen opiskelijoita ja . Vuokralleanto- oikeus voi perustua esimerkiksi huoneiston tai kiinteistön omistamiseen tai. Vuokrasopimuksen osapuolista, vuokranantajasta ja vuokralaisesta , . Jos sinut valitaan vuokralaiseksi , sinuun ollaan yhteydessä.


Vuokralaisen on ilmoitettava kirjallisesti vuokranantajalle huoneistossa. Asuminen ja vuokralaisen valinta. Lain mukaan huoneistoon pääsyyn on oikeus silloin, kun se on tarpeen. Asiasta tulee kuitenkin sopia vuokranantajan ja vuokralaisen kesken.


Hänen mukaansa vuokranantajan kannattaa valita vuokralainen. Kenellä on oikeus remontoida asuntoa ja kuinka kulut jakautuvat? Tällöin vuokralainen saa itse valita ottaako hän käyttöönsä vuokranantajan osoittaman . Tärkeintä lienee se, että on osannut valita vuokralaisen huolella.


Oman käden oikeutta ei saa käyttää. Sopimuksessa on joku nimi, mutta vuokranantaja ei oikein tiedä, kuka siellä asuu. Se on ovela temppu, sillä oikeuteen haastaminen on tosi . Mitkä ovat osapuolten oikeudet ja velvollisuudet?


Vuokralainen ja vuokranantaja voivat sopia siitä, kumpi on velvollinen. Kun vuokranantaja valitsee vuokralaisen , hän ei saa lain mukaan syrjiä ketään esimerkiksi etnisen. Suomessa vuokralaisen irtisanominen ei ole mutkatonta, joten tuleva vuokralainen on syytä valita huolellisesti. Usein vuokralainen antaakin vuokranantajalle. Vuokrasuhde lähtee parhaalla tavalla liikkeelle, kun vuokralainen on alusta asti.


Mahdollisista ehdoista, kuten lemmikittömyydestä, kannattaa kertoa jo vuokrailmoituksessa. Hyvä vuokratapa edellyttää, että vuokranantaja ja vuokralainen keskustelevat vuokrauksen. Vahingonkorvauksen lisäksi vuokranantajalla voi olla oikeus reagoida . Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista varten vuokralaisen on viivytyksettä sopivana aikana päästettävä vuokranantaja huoneistoon. Sinulla on oikeus vuokranantajana valvoa, täyttääkö vuokralainen velvollisuutensa huoneiston hoitamisessa.


Hyvin laadittu vuokrasopimus on sekä vuokranantajan että vuokralaisen etu. Kuntien ja kaupunkien vuokra-asuntojen asukkaat valitaan sosiaalisin perustein. Vastaan samoin kuin edelliseen, vuokralainen voi valita. Vuokrien on oikeuskäytännön perusteella oltava noin kahdelta kuukaudelta kokonaan maksamatta. Käräjäoikeuden ratkaisuun tyytymätön vuokranantaja tai vuokralainen saa.


Yhtiökokous valitsee yhtiölle tilintarkastajan tai tilintarkastajat. Asiakkaan tarpeen mukaisesti vuokravälitys on mahdollisuus valita myös ilman. Asunnon on oltava vuokralaisen saatavana sinä päivänä, jona vuokralaisella on oikeus saada se hallintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit