keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Uusi nimilaki 2019

Uusi nimilaki 2019
Uusi nimilaki 2019

Aiemmin naisen piti ilmoittaa erikseen, jos halusi pitää tyttönimensä. Suomen nimilainsäädäntö muuttuu. Lakimuutoksen taustalla on yhteiskunnassa tapahtuneet . Uusi nimilaki tulee voimaan 1. Nimilain uudistumisen myötä myös väestötietojärjestelmään tehdään muutoksia. Sen jälkeen nyt kumottuun nimilakiin tehdyt muutokset ovat merkinneet lähinnä vain . Uuden nimilain etunimen muutokseen liittyvät pykälät on muotoiltu. Nimilaki ei kaikilta osin uudistunut kuitenkaan riittävästi.


Uusi nimilaki 2019

Puolison sukunimi ja lapsen sukunimi. Tässä esitteessä kerrotaan, millä tavalla sukunimi voi muuttua avioliiton solmimisen . Sukupuolineutraaliksi nimilaki ei muutu, vaikka sitäkin jossain . Jos joku on hakemuksesta saanut uuden sukunimen ja nimen käyttäminen olennaisesti loukkaa oikeutta §:ssä,. Lailla laajennetaan mahdollisuuksia etu- ja sukunimen valinnassa ja kevennetään . Uuden lain myötä kahdesta eri sukunimestä voidaan muodostaa . Uusi-nimilaki-kolminkertaisti. Jotkut ovat innostuneet . Lain mukaan jokaisella.


Etunimien enimmäismäärä muuttuu. Lapsen nimitietojen rekisteröintiaika muuttuu kahdesta kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Laki on huomattavasti nykyistä selkeämpi ja osin myös vapaamielisempi.


Näin esimerkiksi voimassa olevan nimilain mukainen oikeus. Vuoden alussa voimaan tullut uusi nimilaki mahdollistaa uudenlaiset sukunimiyhdistelmät niin . Samassa yhteydessä muutettiin . Sukunimiyhdistelmä voi siis näyttää samalta kuin nykyisen nimilain. Kiitos tiedosta, näin hieman pelkäsinkin. Entä jos osapuolten sukunimet ovat esim. Ylä-Hollo ja Oja-Ketola.


Tällöin lopputulos olisi nähdäkseni . Seuraava pappisvihkimys on 3. Koulutus alkaa Helsingin tuomiokirkon kryptassa 23. Eilen eduskunnassa hyväksyttiin uusi etunimi - ja sukunimilaki. Laissa nopeutetaan ja selkeytetään . Tämän vuoden alussa astui voimaan uusi nimilaki.


Uusi nimilaki 2019

Se mahdollistaa miehelle sukupuolitetun nimen naiselle tai naiselle sukupuolitetun nimen miehelle – jopa näiden. Kirkkojärjestyksen mukaan lapsi tulisi kastaa kahden kuukauden kuluessa syntymästään. Lakinikkarien älynväläys 3. Välillä jotain positiivistakin lainsäädäntörintamalta: Nimilain muutos.


Uusi nimilaki 2019

Nyt tehty lainmuutos muun muassa mahdollistaa runsaasti vaihtoehtoja . Kokoomuksen vaaliristeily.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit