perjantai 9. kesäkuuta 2017

Yrittäjän työttömyyskassa

Yrittäjän työttömyyskassa

Työttömyyskassan jäsenyys on ainoa tapa vaikuttaa työttömyyspäivärahan. Mitä saat jäsenmaksulla? Milloin yrittäjä on työtön? On tilanteita, joissa yritystoiminnan jatkaminen ei ole enää paras vaihtoehto. Lopettamispäätöksen takana voi olla esimerkiksi . Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa (AYT) on yrittäjien perustama voittoa tavoittelematon itsenäinen ja riippumaton yrittäjien työttömyyskassa.


Yrittäjänä pidetään myös työsuhteessa olevaa henkilöä, joka omistaa joko. Voit liittyä yrittäjän työttömyyskassaan , jos yritystoimintaa varten . Tässä artikkelissa kerromme siitä, mitä sinun on hyvä tietää yrittäjän oikeudesta työttömyysturvaan. Yrittäjien työttömyysjaksoja turvataan joko työttömyyskassan.


Ensin TE-palvelut selvittää, oletko työttömyysturvalaissa tarkoitettu yrittäjä. KELA tai työttömyyskassa ) arvioi työttömyysetuuden maksun edellytykset erikseen. Moni yrittäjä ei vieläkään tiedä, että yrittäjä voi kuulua työttömyyskassaan.


Yrittäjän työttömyyskassa
Yrittäjän työttömyyskassa

SYT- kassan kassanjohtaja Merja Jokisen mukaan yrittäjillä on . Yrittäjän työttömyysturva on aihe, joka mietityttää ennalta lähes jokaista yrittäjän uraa harkitsevaa ihmistä. Vaikka menestyvälle yrittäjälle ajatus työttömyydestä . Liityin SYT kassaan ,kun aloin yrittäjäksi tmi. Vakuutustason laitoin arvion mukaan paljonko itselleni jää verotettavaa tuloa. Kysyimme ja SYT:n kassanjohtaja vastasi.


KOKO-kassa on palkansaajien työttömyyskassa, yrittäjä voi . Työttömyysturvalaissa tarkoitetun yrittäjän työttömyysturvaan sovelletaan yrittäjiä koskevia sääntöjä. Henkilöä pidetään työttömyysturvalaissa tarkoitettuna . Yrittäjille ja palkansaajille on erilliset työttömyyskassat. Palkansaajakassan jäsen ei voi kerryttää työssäoloehtoaan yritystoiminnalla eikä yrittäjäkassan jäsen . Yrittäjän määritelmä työttömyysturvalaissa – eli kuka lasketaan yrittäjäksi? Lue tästä johdanto aiheeseen!


Yrittäjän työttömyyskassa
Yrittäjän työttömyyskassa

Jos jaksamisesi kuitenkin pettää tai yritystoiminta muuten hiipuu, voit myös liittyä yrittäjien työttömyyskassaan. Jotta pääset kassan jäseneksi, YEL-työtulosi pitää . Jos henkilö ryhtyy yrittäjäksi , hänen tulisi ensisijassa vakuuttaa itsensä yrittäjille tarkoitetussa työttömyyskassassa. Ansioperusteisen työttömyysturvan kertyminen edellyttää jäsenyyttä yrittäjille tarkoitetussa työttömyyskassassa , sillä yrittäjän työssäoloehto ei kerry . Päätoimisesti yrittäjinä tai ammatinharjoittajina toimivien on haettava itse jäsenyyttä yrittäjäkassasta. Voiko yrittäjä saada työttömyysturvaa?


Entä milloin yrittäjä katsotaan työttömäksi ? Nämä asiat sinun tulee tietää työttömyysturvasta. Talentialaisten työttömyyskassa on Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit