keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Alkoholi ikärajat maittain

Useimmissa maissa on säädetty laissa alkoholijuomien ostamisen alaikäraja. Monissa maissa ikäraja koskee ostamisen lisäksi myös alkoholin nauttimista, . Alkoholijuomien ikärajoissa on vaihtelua maittain. Ikäraja tarkoittaa tuotteen tai palvelun käytön rajaamista joko lainsäädännön tai. Ostoikärajat rajoittavat erityisesti paljon alkoholia käyttävien nuorten juomista. Saksassa saa mietoja alkoholijuomia ostaa pari vuotta nuorempana kuin Suomessa, 16-vuotiaana.


Samoin pubeihin on ikäraja 16. Tiesitkö, että maailmassa on jopa kymmenen maata, joissa alkoholin myyminen ja nauttiminen on laissa rankaistava rikos? Nuorten alkoholin käyttöä on suitsitaan yleisesti ympäri maailman asettamalla ikärajoja alkoholin myynnille, mutta nuorten humalahakuiseen . Euroopan_alkoholipolitiikka_kasitteleva_raportti_netti. Euroopassa alkoholipolitiikan peruslinjana on tuoda lisää rajoituksia alkoholihaittojen vähentämiseksi.


Tämän artikkelin ikäraja on vuotta sen sisältämien lapsille haitallisten. Kuvaohjelmien ikärajat Suomessa (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti). Ei anniskeluravintolaan sisäänpääsyyn ole ikärajaa , vain alkoholin ostamiseen. Mitkä ovat ikärajat eri maissa, kuinka paljon alkoholia juodaan eri Pohjoismaissa asukasta kohti?


Missä kulkeat ratti- ja ruorijuopumuksen promillerajat eri . Kulutus, haitat ja politiikkatoimet. Meiltä on usein kysytty alkoholin tarjoilemisen ja ostamisen ikärajoja eri maissa. Tarkat maakohtaiset ikärajat näet seuraavilta sivuilta:.


Dosentti Kari Poikolainen listaa Kanava-lehdessä. Päätiet ovat useimmiten hyväkuntoisia. Tšekin liikennelaki ei salli ajamista lainkaan alkoholin vaikutuksen alaisena, promilleraja on nolla. Eri maiden eläkejärjestelmissä on eroja. Tarvittaessa ota yhteyttä . Säilytysajat vaihtelevat maittain.


Pidempiä säilytysaikoja voidaan käyttää ainoastaan arkistointia ja tieteellistä tai historiallista tutkimusta varten. Tavallisen ravintola-annoksen alkoholimäärä vaihtelee maittain. Maittainen luettelo A-I. Olut on monipuolinen ja suhteellisen vähän alkoholia sisältävä juoma, joka kohtuudella.


On siis mahdotonta puhua eurooppalaisesta kuluttajasta yhtenä homogeenisena. Oluen ostoikäraja on eri Euroopan maissa. Onko myyntiä sallittu koko maassa ollenkaan, myyntiaikarajoitukset ja mainonnan kiellot. Ite oon ja saan ostettua tupakkaa ja alkoholia melkee mistä vain . Kysymys: Mitä perua on karhunpalvelus? Vastaus: Karhunpalvelukseksi sanotaan hyvää tarkoittavaa tekoa, joka kuitenkin tahattomasti koituu . Tänään tv:ssä: rakastettu seikkailuelokuva, jonka takia ikärajaluokitukset laitettiin kerralla uusiksi väkivallan takia . Ravintolassa tai anniskelualueella kaikkien alkoholijuomien ikäraja on vuotta.


Suojaikärajat vaihtelevat maittain. On myös havaittu, että vanhempien alkoholiongelmat ovat yhteydessä lasten seksuaalisen hyväksikäytön . Tämä ikäraja sopii hyvin maailmanlaajuiseen vertailuun. Hankkeen (Baltic Sea Region Integrated Maritime Cultural Heritage Management ) tarkoituksena on tuoda esille vedenalaisen kulttuuriperinnön arvoja ja .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit