tiistai 23. elokuuta 2016

Kauppojen näpistykset

Kauppojen näpistykset

Näistä suurin osa oli näpistyksiä. Omaisuusrikoksiin kuuluvat esimerkiksi varkaudet ja näpistykset. Kaupan ala on arvioinut, että näpistykset. Rikoslain mukaan näpistyksestä voidaan tuomita sakkoa.


Sakon kirjoittaa poliisi. Näpistykseksi katsotaan alle 5euron omaisuuden . Kauppoja ja huoltoasemia piinaavat kaljavarkaat voivat joutua. Kun kaupoissa näpistykset ja häiriökäyttäytyminen lisääntyvät, niin kustannukset siirtyvät kaupan ja kuluttajien maksettavaksi.


Kauppojen näpistykset

Myymälävarkaudet ajoivat kauppiaan harkitsemaan laukkukieltoa – näpistykset ovat monessa kaupassa jokapäiväinen ongelma. Nyrkkisääntö on, että Suomessa kauppojen varkaushävikki ja siihen uhratut . On kuitenkin arvioitu, etteivät kaikki tapaukset tule poliisin tietoon. Näpistelijät iskivät Tampereen kauppoihin Black Fridayna: . Olin sitä ennen varastanut kaupoista paljon kaikkea - mm. Kouvolan Sanomissa oli 1. Poliisin tilastoissa ovat ne näpistykset , jotka kaupat ovat ilmoittaneet. Jos poliisi on kirjannut . Kaverin taskusta, vanhemmilta tai kaupasta näpistäminen on rikos.


Kaupassa syyllistyt näpistykseen , jos viet tavarat kassan ohi maksamatta. Huoneen suuressa monitorissa näkyy videokameraa ympäri kauppaa. Poliisipartiota joutuu ajoittain odottamaan varsin pitkään, sillä näpistykset eivät ole . Näpistysten selvittäminen on kaupalle lisätyö, Laaksonen huomauttaa. Yhteistyö poliisin kanssa toimii hyvin, ja varsinkin keskustassa toimivat . Kotimaa Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) toivoo, että sakon muuntorangaistus palautetaan käyttöön. Hävikki on kaupalle ongelma, koska se pienentää tulosta ja täten sillä on suora . Video näpistyksistä : K-Kauppias kyllästyi varkaisiin – työntekijät.


K- kauppa Ratis ei ole mikään iso marketti, mutta valvontakameroita siellä on . Kauppa ohjeistaa, että pienikin näpistys on ilmoitettava poliisille. Poliisin mielestä nuorten pölhöilyihin kannattaa puuttua varhaisessa . Perhettä syytettiin näpistyksestä , mutta perheen mukaan. Maksamattomista tuotteista heräsi kaupan ja asiakkaan välinen kiista . Yleensä arvio siitä, onko kyseessä näpistys , varkaus vai törkeä varkaus . Koska prosessi on kaupalle kallis ja näpistykseen syyllistynyt ei usein pysty maksamaan sakkoa, jää hän käytännössä ilman rangaistusta. Päihdeongelmat usein näpistysten taustalla: vankeus ei ratkaise ongelmaa, . Tervetullut uudistus ja paluu parempaan.


Ei voi olla niin, että kaupasta voi hakea toisen omaisuutta ilman seuraamusta. Tilastokeskuksen mukaan myymälävarkauksia ja näpistyksiä ilmoitettiin viime vuonna Suomessa poliisille yhteensä 53.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit