tiistai 30. elokuuta 2016

Miten haen eläkettä

Kun olet jäämässä eläkkeelle, täytä eläkehakemus. Jokaista eläkelajia varten on oma hakemuksensa. Kun haluat siirtyä eläkkeelle, hae eläkettä.


Miten haen eläkettä
Miten haen eläkettä

Helpoiten teet sen Omat eläketietosi -palvelussa. Milloin eläkehakemus kannattaa tehdä, riippuu eläkelajista. Eläkettä pitää aina hakea. Katso ohjeistus täältä, mitä pitää tehdä. Lue miten työnantajan on hyvä toimia (pdf).


Vanhuuseläkkeen hakemiseen riittää yleensä parin viikon aika. Jos asut EU- tai ETA-maassa, voit hakea Suomen eläkettä kääntymällä asuinmaasi eläkelaitoksen puoleen. Hae vanhuuseläkettä ilmarisen verkkopalvelussa noin kuukautta ennen kuin haluat eläkepäiviesi alkavan. Lisää tietoa: Työeläke.


Miten haen eläkettä

Se, miten haet eläkettä ulkomaille, riippuu siitä, missä maassa asut. Näin vältytään siltä, että avainhenkilö siirtyy yllättäen nauttimaan eläkepäivistä. Työntekijä hakee eläkettä aina itse, mutta työntekijän eläkkeelle jäämiseen liittyy. Leski ja perheen alle 18-vuotiaat lapset ovat oikeutettuja perhe- eläkkeeseen , leskeneläkkeenä ja lapseneläkkeenä. Mitkä ovat etuuteni ja miten haen niitä?


Kaikkia eläkkeitä on haettava. Eri eläke-etuuksilla on omat hakemuslomakkeensa, jotka löydät sivuiltamme. Kuinka paljon sinulle on kertynyt eläkettä ja kuinka suuri eläkkeesi tulee olemaan.


Miten haen eläkettä

Miten ja milloin eläkkeelle voi jäädä? Vuoden lykkäys tuo karttuneeseen eläkkeeseen lisää. Samalla uudesta työstä.


Kenenkään ei tarvitse tietää, että nostat jo eläkettä – ei edes työnantajan. Se kuitenkin leikkaa eläkettä. Työkyvyttömyyseläkettä on aina haettava. Työeläkelaitoksilla ja Kelalla on yhteinen lomake työkyvyttömyyseläkkeen hakemista varten. Maatalousyrittäjän on . Tarkemmin sanottua mitä kaikkia eläkkeitä pystyy hakemaan.


Mikä on osittainen varhennettu vanhuuseläke eli ove? Tältä sivulta löydät tietoa ryhmäeläkevakuutuksesta ja siitä, miten huolehdit eläketurvastasi. YEL-vakuutuksen perusteella yrittäjälle maksetaan mm.


Vakuutukseen sisältyy myös yrittäjän . Voit aloittaa eläkkeen. Omaishoitajien eläketurva. Sinulle alkaa kertyä omaishoitotyöstä eläkettä , kun olet tehnyt omaishoitosopimuksen kunnan kanssa.


Miten haen eläkettä

Vuoden alun eläkeuudistuksessa osittainen varhennettu vanhuuseläke korvasi entisen osa- aikaeläkkeen. Osa sosiaalietuuksista estää ansiopäivärahan saamisen kokonaan. Näkövammaisen palveluopas luku 9: Taloudelliset tuet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit