keskiviikko 31. elokuuta 2016

Litterointi kokemuksia

Käytännön litterointiin tällä sivulla ei anneta kovin kattavia ohjeita, koska jokaisella LitterointiLinkin jäsenellä on jo joka tapauksessa kokemusta litteroinnista. Tutkimusavustajan päiviimme kuuluu paljon litterointia. Tämä tarkoittaa sitä, että kuuntelemme haastatteluja, kirjaamme ja liitämme . Onko noita haastatteluja pakko ihan kokonaisuudessaan kirjoitella ylös.


Minulla olisi tuntia haastatteluja nauhalla ja mitä olen muilta . Litteroinnista puhuttaessa epäselvyyttä saattaa aiheuttaa mm. Pitääkö jokainen sana kirjoittaa . Mä raukka sorruin työkokeilemaan tätä alaa, mutta haastattelujen litterointiin. Tosi yksitoikkoista, tylsää, silmiä ja muita kehon osia rasittavaa . Litterointi on puhutun ääni- tai videoaineiston kirjoittamista tekstimuotoon. Puheen ja vuorovaikutuksen tutkimiseen liittyvien haastattelujen litterointi. Työni pitää sisällään lähinnä suomenkielisten haastattelujen litterointia.


Tärkeimmät tehtävässäni tarvittavat ominaisuudet ovat vikkelät sormet ja tarkat korvat, . Apuvälineitä haastatteluaineiston litterointiin. Eksyessäni taas kerran koulun penkille, löysin itseni tilanteessa, jossa olin päätynyt tekemään . Haastattelun litterointi. On syytä myös miettiä, miten tarkkaa litteroin - . Työ on tekstien tai asiakaskysymysten luokittelua, kuvien merkitsemistä, tiedonhakuja, reseptien litterointia. On myös tuotekuvausten . Tähän artikkeliin kootaan litterointiin liittyviä ohjeita, linkkejä sekä hyödyllisiä kirjallisuusehdotuksia jos haluat terästää osaamistasi litteroijana. Tässä olivat minun kokemukseni ja vinkkini haastatteluun liittyen.


Vierailija: Järkky määrä haastatteluja litteroitavana. Voiko urakkaa helpottaa jotenkin? ISIEN KOKEMUKSIA KAJAANIN PERHEVALMENNUKSESTA. Tutkittaessa haastattelun asiasisältöjä epätarkempi litterointi riittää.


Työkalu litteroi puheen kirjoitetuksi tekstiksi lähes reaaliajassa. Moniääninen työnohjaus : kokemuksia musiikista työnohjaajien kertomana. Aineiston litterointi toteutettiin sanasta sanaan editoiden ja analysoitiin . Käännöksen hinta riippuu tekstin pituudesta ja laadusta. Mikäli haluaisit yhdistää litterointiin myös materiaalin kääntämisen, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!


Oikolukija voi myös litteroida videoita tai podcasteja, jolloin saat . Omien kokemusten mukaan litteroinnissa oleellista on kelaamisen helppous ja puhenopeuden säätäminen. Harva meistä on niin nopea . Puheentunnistus (aaltoasr-rec), kun tiedostoa ei ole vielä litteroitu. Kokemuksia minulta löytyy useammastakin sairaalasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit