Suomen kielessä on kaksi tekstilyhennelmää tarkoittavaa käsitettä, referaatti ja. Referoija selostaa jonkun toisen esitystä – joskus myös omaansa. Referaatti ja tiivistelmä eivät ole. Referointi on suositeltavampi tapa lainata lähteen tietoja kuin. Laadi omat väliotsikot , jos on tarpeen.
Tavoitteena on selostaa alkuperäisen tekstin ydintieto lukijalle. Käytä suoria lainauksia harkiten. Kommentoitu referaatti.
Väliotsikko saa aineksensa luvun tai jakson sisällöstä, usein jakson . Jos teksti on lyhyt, väliotsikoita ei käytetä. Opiskelijan referaatti on paikoin luettelomaista tai väliotsikointi on epätäsmällistä tai. Hän osaa jaottaa referaattitekstinsä väliotsikoita ja kappalejakoa käyttäen. Yksiselitteinen ratkaisu olisi tietenkin jonkinlainen referaatin muoto, mutta tämä otsikkotyyppi on väliotsikolle vieras, yksinkertaisesti liian pitkä: EU:n mielestä . Esiteltäviä tekstejä ovat referaatti , essee ja raportti. Jos käyttää väliotsikoita ,. Lue lähtöteksti huolellisesti.
Luettavuuden takia väliotsikoita on hyvä sijoittaa vähintään n. Kun referaatti oli valmis, pyysin. Väliotsikoita ei kuitenkaan tarvitse käyttää lyhyissä töissä. Missään tapauksessa blogikirjoitus ei ole artikkelin tiivistelmä tai referaatti.
Kokonaisia lauseita ei saa lainata suoraan, mutta väliotsikoita , . Lopussa esitellään johtopäätökset. Ei siis referaatti muiden kirjoituksista ja ajatuksista mutta ei myöskään . Voitte keksiä omat väliotsikot ☺. Alkuperäisen tekstin lähde kirjoitetaan referaatin alkuun tai loppuun. Lehden jutun väliotsikot , joita puolestani referoin, on tulkittava ”hyi hyi, ei tuommoinen sovi uskovaiselle” . Tekstiä jäsentävät väliotsikot erotetaan pääotsikoista yleensä typografisin keinoin.
Muoti-otsikolla essee on julkaistu myös suomeksi ja voi olla referaatin lähde. Voi käyttää väliotsikoita. Muista käyttää väliotsikoita. Lyhennelmän käyttötarkoitus ratkaisee pituuden.
Kirjoittaja voi lisätä tekstiin väliotsikoita. Myös työn ulkoasun on oltava asiallinen ja helposti hahmottuva, olennaisia asioita voi korostaa hyvällä kappalejaolla, lihavoinneilla ja kuvaavilla väliotsikoilla. Voidaan myös miettiä, olisiko fiksua käyttää väliotsikoita. Mun kappaleita saa vapaasti siirrellä sen mukaan, miten aiheet luontevasti limittyy . LUE AINEISTO ENSIN HYVIN: LUE SEN OTSIKKO, VÄLIOTSIKOT , KATSO KUVA MISSÄ TEKSTI ON ILMESTYNYT?
MIKÄ ON TEKSTIN PÄÄVÄITE? Artikkelin, teoksen, asiakirjan tai puheen sisällöstä . Sessioita koskevat väliotsikot on kursivoitu ja referaatit on numeroitu .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.