maanantai 13. helmikuuta 2017

Kenelle isännöitsijäntodistus voidaan antaa

Asunto-osakeyhtiölaissa on säädetty isännöitsijäntodistuksen sisällöstä ja siitä, kenelle isännöitsijäntodistus voidaan antaa. Todistusta koskevassa asetuksessa. Isännöitsijäntodistuksen voi pyynnöstä saada kyseisen huoneiston. Laissa on määritelty, kenelle isännöitsijäntodistus saadaan antaa ja mitä tietoja.


Jollei yhtiöllä ole isännöitsijää tai tämä on esteellinen, velvollisuus antaa. Remontit voivat yllättäen laajentua ja kustannusarviot ylittyä, mikä tieto ei välity ilman ajantasaista isännöitsijäntodistusta kaupan osapuolille. Hallitus voi itse päättää, kenelle hallituksen pöytäkirjoja annetaan nähtäväksi. Mikäli yhtiöllä ei ole isännöitsijää, antaa isännöitsijäntodistuksen yhtiön hallituksen puheenjohtaja.


Merkitään tieto siitä, kenet on osakeluet-. Kenellä on asunnon ostossa virhevastuu? Puuttuu: kenelle YLEISTÄ. Tilaajan pyynnöstä todistuksen voi antaa muulla kielellä. Taloyhtiössä voi olla suunnitteilla tai jopa tekeillä remontteja (kuten putkiremontti) , . Mutta onko isännöitsijäntodistus pakollinen asuntokaupassa?


Hänen mukaansa ilman tuoretta isännöitsijäntodistusta kiinteistönvälittäjä ei voi käytännössä myydä. Huoltoyhtiön kanssa voidaan erikseen sopia, kenen tiedot . Osakeluettelon siirron jälkeen voidaan kirjata sähköisiä omistaja- ja. Esittelyssä kannattaa antaa katsojien tutustua rauhassa asuntoon, kuten kiinteistönvälittäjätkin tekevät. Jos myyt asuntoa itse, ostotarjous voi olla suullinen tai kirjallinen. Koska myyjä ei voi tietää, koska joku tekee tarjouksen isännöitsijäntodistus kannattaa toimittaa ostajille jo varhaisessa vaiheessa.


Myyjä päättää, kenelle asunnon myy. Lomakkeelle voi kirjata myös muita tarpeellisia isännöitsijäntodistus. Lisäksi tärkeimmät tiedot . Samassakin talossa voi samankokoisten asuntojen hinnat vaihdella esimerkiksi. Jos myyjä joutuu antamaan ostajalle hinnanalennusta isännöitsijäntodistuksen väärän tiedon vuoksi, hän voi.


Energiatodistus voidaan antaa myös kevennetyn menettelyn mukaisesti tietyissä. Lainhuutotodistuksesta ilmenee, kenellä on lainhuuto kiinteistöön ja millä . Siirrettävyyttä voidaan kuitenkin rajoittaa yhtiöjärjestykseen otettavalla lunastuslausekkeella. Se antaa yhtiön muille . Hallituksen puheenjohtaja voikin mielestäni antaa isännöitsijäntodistuksen ainoastaan silloin, kun hallituksen. Selvitys tulee liittää sellaisenaan myös isännöitsijäntodistukseen. Kuka saa olla yhtiökokouksessa ja kenellä on esitys -ja äänioikeus.


Valtuutus voidaan antaa myös esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestillä tai se voidaan jopa tarkistaa . Tiedä siis, kenen vastuulle asiat kuuluvat. Valtaosa suomalaisista luottaa kiinteistövälittäjään, mutta asuntokaupan voi hyvin hoitaa itsekin. Asunto-osakkeen kaupassa sopimus syntyy, kun myyjä antaa ostajalle hyväksyvän vastauksen tarjouksen määräaikaan . ISÄNNÖITSIJÄNTODISTUS.


Voimassa olevan yhtiöjärjestyksen pvm. Yhtiö antanut huoneiston vuokralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit