torstai 16. helmikuuta 2017

Näpistys jälkikäteen

Olin eilen kavereiden kanssa. Omaisuusrikoksia ovat muun muassa näpistykset ja varkaudet yleisiltä. Usein ne tulevat poliisille tietoon jälkikäteen todettuina, muun muassa . Rikosylikomisario Kari Suomisen mukaan yksi mahdollisuus on, että useita, toistuvia näpistyksiä pidetään varkautena, jolloin tuomioistuimen . Alle 18-vuotiaiden tekemiä näpistyksiä selvitellään nykyään usein myös tuomioistuimissa. Poliisin puuttuessa asiaan, vähimmäisseuraus on . Tällaisia ovat muun muassa näpistys ja vahingonteko. Jos asianomistajarikoksen uhri muuttaa mielensä eikä haluakaan tekijälle rangaistusta, poliisi lopettaa jo . Porilaiskauppias kyllästyi: Jokainen juoksukalja päätyy käräjille.


Jälkikäteen nauhoilta sitten katseltiin mitä hävisi. Tämähän ei ole mikään näpistys eikä edes tahaton sellainen, mutta liittyy asiaan edes . Sillä ei ole mitään merkitystä tiedätkö tai ei koska kyseessä on näpistys ja sitä ei voi syyttää jälkikäteen vaan pitää jäädä kiinni verekseltä. Yli 70-vuotiaat tekivät vuoden aikana yli 6näpistystä.


Hän maksoi tuotteet jälkikäteen. Maksoi Trip-mehun ja näpisti kaksi saippuaa. Huulipuna oli jäänyt jotenkin pipon ja lapasten sekaan ja ylitin kassalinjan maksamatta sitä. Vartija huomasi näpistyksen ennen kun olin . Epäilty voi antaa suostumuksen vielä jälkikäteen maksamalla . Yleisiä kysymyksiä automaattivalvonnalle. Olen saanut automaattisella liikenteenvalvontalaitteella kuvatusta rikkomuksesta ilmoituksen.


Lainkohtaa sovelletaan, jos rikoksesta voisi seurata vankeutta tai rikos on esimerkiksi lievä pahoinpitely, näpistys tai autovarkaus. Puuttuu: jälkikäteen Vanhuksia huijataan yhä useammin – erityisesti petokset lisääntyneet. Kun nuori jää kiinni myymälävarkaudesta, ei tekoa paineta villaisella.


Kerran näpistin yläkouluikäisenä myös HM:stä 5€ arvoisen huivin, sosiaalisen paineen alla. Tietysti jotain juomia on joskus joltain mulkuilta . Mies näpisti lauantaina puolenpäivän jälkeen Forssan Alkosta pari pulloa viinaa. Mieluummin ehkäistään kuin torjutaan jälkikäteen.


Kyseessä oli hänelle jo 28. Miehestä oli voimassa etsintäkuulutus ja hänet vietiin poliisiasemalle. Myös näpistyksen yritys on kiinnioton peruste. Näitä asioita ei ratkaista jälkikäteen koska vartijan väkivalta voi aiheuttaa pysyviä vammoja, . Henkilökunta huomaa näpistykset joko tuoreeltaan tai jälkikäteen hävikkinä. Keskusapteekissa varkaan mukaan on lähtenyt esittelypöytien . Käräjäoikeus toteaa, että A olisi tuomittu näpistyksestä ja petoksen.


Näistä syistä A:n pidättämistä voidaan pitää jälkikäteen arvioituna . RL luvun § näpistys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit