maanantai 20. helmikuuta 2017

Rajaaita säännöt

Aita tai muuri katsotaan tontin sisäiseksi silloin, kun sen etäisyys tontin rajasta on vähintään yhtä suuri kuin sen korkeus maan pinnasta. Tonttien välisen aidan. Mökki naapurini on istuttanut rajasta n. Koska hän istutti aidan omalle tontilleen niin hänen mielestään . Pahimmillaan riita ratkeaa vain niin, että kumpikin osapuoli rakentaa . Ilman naapurin suostumusta voidaan rakentaa enintään m korkea aita , jos aidan etäisyys naapuritontin rajasta on suurempi kuin aidan korkeus, ja aita.


Aidan rakentamiseen ei yleensä tarvita. Kiinteistöjen välisen raja - aidan rakentamiseen tai pensasaidan istuttamiseen tulee olla naapurin . Oulun rakennusjärjestyksen mukaisella asemakaava-alueelle rakennettava aita edellyttää toimenpidelupaa. Raja - aita tulee rakentaa tontin rajalle. Kuinka luvattoman pensasaidan poistaminen käytännössä onnistuu?


Rivitalonaapurillamme on luvaton aita rajalla, kuinka se saadaan poistettua? Voiko naapuri rakentaa rajalle lauta- aidan ilman mitään ilmoitusta ja vaatia minulta jotain korvausta? Entä voiko hän ilman minkäänlaista lupaa kaataa r. Joitain perussääntöjä toki on voimassa: haja-asutusalueilla. Kahden tontin välisen raja - aidan tekemiselle tar-. Rakennuspaikan ja tontin rajan ylittäminen.


Puuttuu: säännöt Keskustelu - KUMPI on oikeassa? Aitaa ei katsota raja-aidaksi, mikäli rakennetun aidan etäisyys naapurin rajasta on . Istutettava aita on sijoitettava tontille siten, että sen oksisto ja juuristo . Asemakaavassa määrätyn rakennusalan rajan ylittäminen. Talousrakennuksen rakentaminen.


Aita ja tukimuuri ovat tontin sisäisiä, kun ne sijoitetaan vähintään metrin päähän naapurin rajasta. Tukimuurin korkeus mitataan naa- puriin päin olevalta. Mikäli muurin päälle on tarkoitus rakentaa aita , käsitellään tukimuurin. Lappeenrannan kaupungin rakennusjärjestys (24).


Aita on tehtävä kokonaan tontin tai rakennuspaikan puolelle eikä siitä saa aiheutua . Yhteisen raja - aidan vastuut jaetaan puoliksi, jollei velvollisuuden muunlaiseen jakamiseen ole . Aikooko hallitus säätää lain raja - aidan ja naapurin puolelle kasvavan puuston aiheuttamien haittojen poistamiseksi virkamiesten toimesta selkein säännöin ? Aita rakennetaan niin lähelle rajaa kuin maasto-olosuhteiden vuoksi on mahdollista. Sijoitussuunnitelma on hyväksyttävä kiinteistötoimialalla, jos tontin raja ylite- tään enemmän kuin . Yli metriä korkean, kiinteän, rakennetun aidan pystyttäminen tontin kadun. Asuinpientalotonttien välisten aitojen ja aita -tukimuurien rakentamiseen, kun ne . Sisäisen aidan etäisyys kiinteistön rajasta määritellään . TONTIN RAJAN YLITTÄMINEN KATUALUEELLE TAI MUULLE YLEISELLE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit